Vágólapra másolva!
Az ausztrál szerint csak kisiklás volt a spielbergi gyengélkedés, Silverstone-ban újra az élmezőnybe várja a csapatát. Vettel azonban úgy véli, a Red Bull még mindig túl messze van a Mercedestől.

Miután a Red Bull Ausztriában csak egy 8. helyet tudott felmutatni, Daniel Ricciardo megkönnyebbülten vette tudomásul, hogy a Brit Nagydíj pénteki szabadedzésein ismét a mezőny elejében tudtak végezni. Az ausztrál mindkét gyakorláson a 4. helyet tudta megszerezni a két Mercedes és Fernando Alonso mögött, és úgy érezte, a nap során folyamatosan sikerült javulniuk.

„Ma sokkal jobban működött az autónk a közepes és gyors kanyarokban” – mondta Ricciardo, aki reméli, hogy a Red Bull ausztriai rossz formája csak kisiklás volt. „Úgy tűnik, visszatértünk az Osztrák Nagydíj előtt mutatott jobb formánkhoz.”

A délután edzést 1,2 másodperces hátránnyal záró Ricciardo úgy érzi, szombaton közelebb kerülhetnek a Mercedesekhez. „A kemény gumikon nagyon jók voltunk, de a közepeseken nem tudtunk eleget javulni. Ma ki kell elemeznünk, miért van ez, és ha holnapig sikerül javulnunk, akkor tényleg csökkenthetjük a hátrányunkat.”

Ricciardo mindkét edzést a 4. helyen zárta Forrás: AFP

Az ausztrál hozzátette, a silverstone-i edzéseken még száraz pályán is nehéznek bizonyult a körözés. „Itt mindig nagyon erős szél fúj, és ma különösen nagy széllökésekkel kellett megküzdenünk” – mondta. „Az egyes kanyarok között ráadásul gyorsan változhat a helyzet – egyszer úgy érezzük, hogy remek az autónk, a következő kanyarban viszont egyáltalán nincs tapadása.”

Vettel délelőtt az 5., délután pedig a 6. helyen végzett, a második edzésen 3 tizeddel maradt el a csapattársától. Egyetért azzal, hogy a Red Bull jobb formában van, mint két héttel ezelőtt, de az autója tempójával továbbra sem elégedett. „A Mercedes még mindig túl messze van tőlünk, az első sort valószínűleg most is ők foglalják majd el” – mondta. „Mögöttük viszont szoros lehet a harc.”

A címvédő úgy érezte, összességében rendben volt az autója az edzéseken, és a pénteken gyűjtött adatok a hétvége hátralévő részében is segíthetnek a csapatnak. „Elég sokat tanultunk ma, de persze nem tudhatjuk, hogy az időjárás milyen lesz holnap és vasárnap” – nyilatkozta. „A szél is nagyon erős, ez sem könnyíti meg a dolgunkat.”