Vágólapra másolva!
Paddy Lowe szerint sikerült megoldást találniuk arra a problémára, amely Rosberg kiesését okozta Silverstone-ban. Hamilton megújult erővel vág neki az idény második felének, miután eddig egész évben hátrányban érezte magát.

Nico Rosberg 25 pontot bukott Lewis Hamiltonnal szemben a Brit Nagydíjon, miután váltóhiba miatt vezető helyről kellett feladnia a futamot. A német idén először esett ki műszaki hiba miatt, és tíz versennyel az idény vége előtt mindössze 4 pontra csökkent az előnye csapattársa előtt a világbajnoki tabellán. A Mercedes technikai igazgatója, Paddy Lowe elmondta, a csapat az elmúlt másfél hétben gőzerővel dolgozott azon, hogy az idény második felében egyetlen meghibásodás se befolyásolja a világbajnoki küzdelmet.

„A Brit Nagydíj óta eltelt napokban az volt a legfőbb célunk, hogy megértsük, mi okozta a váltóhibát Nico autójában. Meg kellett győződnünk arról, hogy ez többé nem fordul elő” – magyarázta Lowe. „Ahogy ez ilyenkor megszokott, rengeteget dolgoztunk a hiba kijavításán, és ennek köszönhetően úgy utazhatunk Hockenheimbe, hogy sikerült megoldást találnunk a problémára.”

Lowe hozzátette, a kétnapos silverstone-i teszten a csapat sok új alkatrészt próbált ki, ezért komoly fejlesztésekkel érkeznek meg a Német Nagydíjra. „Az újítások nem csak a teljesítményünkön fognak javítani, hanem a megbízhatóság szempontjából is jobbá teszik az autónkat” – ígérte a brit.

Mintha most kezdődne az idény

Hamilton nem tagadja, hogy a bajnoki esélyei mellett az önbizalmának is jót tett a hazai győzelem, ezért természetesen az újabb diadal reményében utazik el Hockenheimbe is. A Brit Nagydíj előtt még 29 pontos hátrányban lévő pilóta úgy véli, Rosberg kiesésével szinte a nulláról indul újra a bajnokság az idény második felében.

Hamilton sem szeretné, ha Rosberg újabb műszaki hibákkal szembesülne Forrás: AFP


„Úgy érzem, eddig az egész szezonban hátrányban voltam – csak rövid ideig vezethettem a bajnokságot, hiába nyertem futamokat” – nyilatkozta Hamilton, aki tavasszal zsinórban négy győzelmet aratott, és összességében kettővel több sikert könyvelhetett el, mint Rosberg. „Pont arra volt szükségem, hogy nagyjából kiegyenlítődjön a pontverseny. Szinte úgy érzem, mintha új bajnokság kezdődne a szezon második felében – azt hiszem, nagyon szoros csata lesz kettőnk között. Azt továbbra sem szeretném látni, hogy a csapattársam kiessen, ezért remélhetőleg véget vethetünk a műszaki hibáknak, és a pályán harcolhatjuk ki a győzelmeket.”

A csapatot irányító Toto Wolff rámutatott, hogy a Német Nagydíj a gyártó hazai versenyeként különösen fontos lesz a Mercedes számára, ezért mindenképpen kettős győzelmet szeretnének aratni. A két versenyző csatájába ezúttal sem fognak beleszólni, az Autosprint szerint ráadásul a stratégiák terén is egyenlőbb bánásmódon részesítik őket: az olasz lap úgy tudja, ezentúl Hamilton és Rosberg minden versenyt azonos számú kerékcserével fog teljesíteni.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!