Vágólapra másolva!
Az emberek túl hamar ítélkeznek, és nem kíváncsiak az események hátterére, véli. Szerinte egy gyenge autóval a legjobbak sem képesek nyerni, és neki az idén eddig csak egy szabad hétvégéje volt.

A címvédő Sebastian Vettelre az idei küszködése láttán sokan ráfogták, hogy az előző négy évben csak az autója miatt nyert, ő azonban úgy véli, a kritikusai elhamarkodottan ítélnek. „Rengeteg gondom volt az autómmal, márpedig így nehéz belerázódnom a ritmusba, és kihozni magamból a maximumot" – mondta az RTL-nek Vettel, aki legutóbb, Monacóban a 3. helyről esett ki egy műszaki hiba miatt."

„Visszatekintve csak egyetlen zökkenőmentes hétvégém volt, Malajziában" – tette hozzá. „Szerintem az a fontos, hogy az ember ne csapja be önmagát. Ha az autója nem működik, lehet ő a világ legjobb versenyzője, akkor sem fognak jönni a győzelmek."

Vettel Michael Schumacher esetével vont párhuzamot, akinek a vb-címeit a visszatérése után egyesek átértékelték. „Emlékszem, hogy amikor visszajött a Mercedesszel, az autója nem volt méltó a képességeihez, és talán nem állt azon a szinten sem, mint a Ferrari" – mondta. „Rögtön voltak, akik elkezdték hajtogatni, hogy Michaelnek csak szerencséje volt a Ferrarinál aratott győzelmekkel. Pedig egy pont után az ember már önmaga és mások előtt is eleget bizonyított."

Vettel szerint túl hamar törnek felette pálcát az emberek Forrás: Red Bull

„Sajnos manapság teljesen normálisnak számít gyorsan ítélkezni. Ezt meg kell tanulnunk kezelni. Borzasztóan könnyű kimondani vagy leírni valamit. Természetesen kár, hogy így van, és kicsit olyan az egész, mint egy óvoda, de ilyen a Forma-1. Mindenki azt hiszi, hogy a többiek rejtegetnek valamit."

Vettel – aki a hatból csak kétszer rajtolhatott csapattársa, Daniel Ricciardo elől az idén – nem tartja elfogadhatónak ezt a magatartást, amely „bizonyos értelemben tiszteletlen is, mert az emberek nem ismerik az események hátterét. Sőt, gyakran nem is kíváncsiak rá – csak azt akarják tudni, hogy miért visszás vagy nem is annyira jó egy eredmény, nem azt, hogy miért olyan csodálatos."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!