Vágólapra másolva!
A Kanadai Nagydíj rendezői szombaton bejelentették, hogy 2024-ig meghosszabbították a verseny Forma-1-es szerződését. 32 millió dollárt költenek az infrastruktúrára.

2024-ig biztosan megrendezik a Kanadai Nagydíjat Montrealban, miután szombat délelőtt a verseny szervezői bejelentették, hogy további tíz évre meghosszabbították a pálya F1-es szerződését. A kanadai rajongók sokáig aggódhattak, hiszen a verseny eddigi szerződése idén lejár, és nemrég még arról szóltak a hírek, hogy a szervezők nem tudnak megegyezni Bernie Ecclestone-nal.

Montreal szerződését végül azzal a feltétellel hosszabbították meg, hogy a pálya a következő években 32 millió dollárt költ az infrastruktúra fejlesztésére. A pénzből felújítják a bokszutcát és a paddockot, valamint a versenyirányítás is új épületet kap. Ecclestone korábban többször is megjegyezte, hogy a montreali létesítmények elavultak a modern pályákhoz képest.

A montreali pálya népszerű a nézők körében Forrás: AFP/Tom Pennington

A Kanadai Nagydíjat 1978 óta rendezik meg Montrealban, azóta csak kétszer, 1987-ben és 2009-ben maradt el az itteni verseny. A pálya a Forma-1-es mezőny és a rajongók körében is az egyik legnépszerűbb helyszínnek számít, a nagydíj minden évben az egyik legmagasabb nézőszámmal büszkélkedhet.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!