Vágólapra másolva!
A gyártó a szezon előtt állítólag hatnapos motortesztet végzett Grazban egy futószalagos padon a Red Bull egyik csapatának autójával.

Német sajtóértesülések szerint a tesztidőszakban sok műszaki hibával küzdő Renault egy hatnapos teszttel próbálta orvosolni a problémáit a szezon előtt. A tesztre Grazban, a több csapat partnereként is dolgozó AVL futószalagos padján kerülhetett sor, amihez a Red Bull egyik csapatának autóját - állítólag a Toro Rossóét - használhatták.

E feltételezést alátámasztani látszik, hogy március 6-án a Red Bull tesztpilótája, António Félix da Costa azt írta Twitteren, hogy Ausztriába készül egy ötnapos utazásra. A Sportszabályzat engedélyezi az efféle, hajtáslánc vizsgálatát célzó teszteléseket mozdulatlan F1-es autókkal, viszont kiköti, hogy a teszt alatt tilos aerodinamikai mérőműszereket és egyéb szenzorokat használni, valamint első, illetve hátsó szárnyat sem szabad felrakni az autóra.

A Red Bull részéről kijelentették, hogy a teszt szabályos volt. A hír azután szivárgott ki, hogy valaki egy névtelen levelet küldött a Ferrari, a Mercedes, a Sauber, illetve a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) részére.

A Renault csapatainak, így a Lotusnak is rengeteg gondja volt az előszezonban Forrás: Lotus

A Renault csapatainak autói végül a vártnál megbízhatóbbak voltak a szezon elején, de - elsősorban a hibrid rendszerekkel - még mindig akadnak problémáik. A gyártó úgy véli, erőforrásainak teljesítménye már nem marad el a Mercedeséitől és a Ferrariéitól, és a Kanadában bevetett új alkatrészekkel befejezik a kezdeti problémák orvoslását.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!