Vágólapra másolva!
A csapat technikai igazgatója elismeri, hogy mostanában a szokásosnál több új alkatrészt kaptak, de ez a formájukon csak kis mértékben mutatkozott meg.

A Ferrarinak évek óta az egyik legkomolyabb problémája, hogy a főhadiszálláson készített fejlesztései a pályán rossz arányban válnak be. Ezt korábban főként az elavult szélcsatornájukkal magyarázták, ám a helyzet a berendezés felújítása után sem javult: az új alkatrészeik továbbra is ritkán váltják be a hozzájuk fűzött reményeket. Az istálló ismét gyengén kezdte a szabálymódosításokkal fémjelzett szezont, s mivel a riválisaik is folyamatosan fejlesztik az autóikat, nem sikerült látványosan előrelépniük.

„Minden idényt a főhadiszálláson annak érdekében tett erőfeszítéseink jellemeznek, hogy javítsunk a csomagunk hatékonyságán. Aki az élen áll, azért dolgozik, hogy ott is maradjon, aki nem, az pedig azért, hogy előrébb tornázza magát a rajtrácson" – idézi a technikai igazgatót, James Allisont a Ferrari honlapja.

„Jelenleg minden téren igyekszünk megtenni, amit lehet, hogy javítsunk az autón: mechanikailag, aerodinamikailag, elektronikailag és a beállításokkal, minden egyes alkatrészre odafigyelve."

Rossz arányban válnak be a Ferrari fejlesztései Forrás: AFP

A Ferrari jelenleg, hét forduló után a harmadik a konstruktőri összetettben, de mindössze 10 ponttal előzi meg a Force Indiát, amelynél az utóbbi két versenyen csak eggyel szerzett több pontot. „Az előző futamokon a szokásosnál több fejlesztést vittünk pályára, és ez egy hajszálnyival megerősítette a pozíciónkat" – mondta Allison. „Versenyről versenyre ugyanezen a módon kell tovább harcolnunk."

„Ha elég ügyesek vagyunk, az idővel meg fog mutatkozni, és akkor a Ferrari kiegyensúlyozottabban teljesít majd az ellenfeleihez képest. Ez azonban nehéz és soha véget nem érő harc."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!