Vágólapra másolva!
A korábbi F1-es versenyzők egyetértenek abban, hogy a német személyisége alkalmassá teszi őt a világbajnoki győzelemre. Coulthard szerint Rosberg taktikai okokból vezethet óvatosabban, mint Hamilton.

Nyolc futam után Nico Rosberg 29 pontos előnnyel vezeti a világbajnokságot csapattársa, Lewis Hamilton előtt, ezért jelenleg ő tekinthető a bajnoki cím legnagyobb esélyesének. A német annak ellenére jutott ekkora előnyhöz, hogy a Mercedes versenyzői közül eddig Hamilton aratott több futamgyőzelmet, és a pole pozícióból is többször indulhatott. A brit azonban két versenyen is kiesett műszaki hiba miatt, miközben Rosberg az összes eddigi futamot az első vagy a második helyen fejezte be.

Noha a jelenleg szakkommentátorként dolgozó korábbi F1-es versenyzők egyetértenek abban, hogy a nyers tempó tekintetében még mindig Hamiltonnál van az előny, Rosberg idei teljesítményéről is csodálattal beszéltek. A német RTL-nél dolgozó Christian Danner elmondta, legutóbb Michael Schumacher volt képes annyira kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani, mint Rosberg 2014-ben. David Coulthard szerint elképzelhető, hogy a német csak azért tűnik időnként lassabbnak Hamiltonnál, mert a végső siker érdekében óvatosabb stratégiát választott.

„Talán úgy döntött, hogy az időmérőn nem vállal nagy kockázatokat, inkább a stabilabb eredményekre törekszik. Ezzel minimálisra csökkenti a hibázás lehetőségét” – mondta a BBC alkalmazásában álló skót.

Rosberg idei teljesítményével sokak elismerését kiváltotta Forrás: AFP

Rosbergről sokáig úgy tartották, hogy hiányzik belőle a "gyilkos ösztön", vagyis az a kíméletlen hozzáállás, ami a nagy bajnokokat megkülönbözteti a többi versenyzőtől. Gerhard Berger szerint viszont a német idén a személyisége egy új oldalát mutatta meg. Ezzel egyetért Jacques Villeneuve is, aki szerint Rosberg már ezen a téren is méltó ellenfele Hamiltonnak.

„Mindenki máshoz hasonlóan én is azt gondoltam, hogy Hamilton lesz a ’gyilkosabb’ kettejük közül, de Nico idén bebizonyította, hogy ő még nagyobb gyilkos tud lenni. A legutóbbi három versenyen megmutatta, hogy akár hátba is tudja támadni az ellenfeleit” – magyarázta a kanadai a Bildnek. „Pont ilyen hozzáállásra van szüksége annak, aki ebben a sportban világbajnok akar lenni.”

Coulthard szerint Hamiltonnak rendkívül nehéz dolga lesz, ha le akarja dolgozni a hátrányát a szezon második felében. Miközben csapattársa továbbra is a stabil dobogós helyezésekre hajthat, Hamiltonnak muszáj versenyeket nyernie, de „ha Rosberget elkerülik a kiesések, akkor így is hosszú időbe telhet, mire felzárkózik.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!