Vágólapra másolva!
Elismeri, hogy nehezebb lett irányítani a kapcsolatát csapattársával, de állítása szerint a győzelmekért vívott állandó csaták sem mérgezték meg a viszonyukat. Sebastian Vettel úgy érzi, a mezőny többi része nem sokat tudna profitálni egy esetleges Hamilton-Rosberg ütközésből.

Egyre több jel mutat arra, hogy a bajnoki címért vívott küzdelemben nő a feszültség Lewis Hamilton és Nico Rosberg között, és sokak szerint elkerülhetetlen, hogy a két csapattárs korábban idillinek tűnő viszonya helyrehozhatatlanul megromoljon. Tudni lehet, hogy már a szezon első versenyein is kisebb-nagyobb, a Mercedes által nem támogatott trükkökkel próbálták legyőzni a másikat, de Monacóban új szintre került a versengésük, amikor Rosberg az időmérőn gyanús körülmények között hibázva tette meg a döntő lépést a győzelméhez vezető úton.

A két pilóta azóta megbeszélte a történteket, és több alkalommal üzenték a nyilvánosság felé, hogy elsimították a feszültséget. Rosberg a hétvégi Kanadai Nagydíj előtt ismét hangsúlyozta, hogy nincs viszály köztük, bár azt elismerte, hogy nehezebb lett kezelni a kapcsolatukat.

"Mindig voltak nehezebb időszakaink, de megvan közöttünk a kölcsönös tisztelet 15 éve, és ez a lényeg. Ennek köszönhetően mindig megvitatjuk a dolgokat, és tovább tudunk lépni, ami ezúttal is így történt" - nyilatkozta. "A kapcsolatunk semmilyen irányban sem változott, ugyanolyan, mint korábban volt. Az viszont egyértelmű, hogy nehezebb lett irányítani."

"Minden versenyhétvégén egymással harcolunk, és nincs más kihívónk, ami megnehezíti a helyzetet. Ráadásul a tét is nagyobb."

Nico Rosberg és Lewis Hamilton a bajnoki cím idei két nagy esélyese Forrás: AFP/Alexander Klein

A németet nem érte váratlanul, hogy Hamilton és közte volt némi súrlódás, a győzelmekért folytatott csatákban. "Ez mindig így volt, egészen a gokartos időkig visszamenőleg. Már akkor is akadtak nehézségeink, és ott is folyton a győzelmekért csatáztunk, szóval nem lepődtem meg" - mondta. Ezt megerősítette korábbi gokartos csapatfőnökük is.

Hamilton hasonlóképp számolt be a konfliktus megoldásáról, mint csapattársa. "Beszéltünk együtt és külön-külön is a csapattal. Semmi sem változott" - közölte. "Mindenkinél vannak hullámhegyek és hullámvölgyek, és a mostani helyzet sem különbözik azoktól, amiket Nicóval már átéltünk - a jóisten tudja, hány éve versenyzünk már egymás ellen."

"Régóta ismerjük egymást, tisztáztuk az ügyet, és előre tekintünk, hogy közösen dolgozva megpróbáljuk segíteni a csapatot a konstruktőri bajnokság megnyerésében."

A Mercedes egyértelműen tisztázta a játékszabályokat a versenyzőivel: egészen addig szabadon harcolhatnak egymással a pályán, amíg nem ütköznek. E hozzáállás követését nagyban segíti, hogy a csapat autója toronymagasan kiemelkedik a mezőnyből. Sebastian Vettel pont emiatt úgy érzi, hogy az ellenfelek abból sem profitálhatnának sokat, ha Rosberg és Hamilton véletlenül összeakaszkodna a pályán.

"Ha kiütnék egymást, az jó lenne nekünk. Pontokat vesznek el egymástól, de elég intelligensek ahhoz, hogy ne ütközzenek, tehát erre nem építhetünk. Ráadásul még rengeteg verseny van hátra, és nem hiszem, hogy sokat változtatna, ha az egyik futamon kiejtenék egymást. Jelenleg elég nagy az előnyük" - mondta az Autosportnak.

A bajnokságban pillanatnyilag Rosberg vezet, 4 ponttal megelőzve Hamiltont.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!