Vágólapra másolva!
A csapatfőnök, Eric Boullier szerint jól jön nekik, hogy nincs gyors kanyar, de a fejlesztéseik igazi próbája csak európai szezon újabb szakasza lesz.

A McLaren Monacóban megtörte a jeget: három, pont nélkül zárt verseny után mindkét autójával a legjobb tíz között végzett, és a csapat főnöke, Eric Boullier a hétvégi Kanadai Nagydíjon újabb jó eredményre számít.

„A szezon eleje óta rendszeresen készítettünk fejlesztéseket, de Barcelona óta nagyon keményen nyomultunk" – mondta. „Monacóban több mechanikai frissítés is kaptunk, és a kanadai gyors pálya több egyenessel, de igazán gyors kanyarok nélkül, sok sikánnal meg lassú kanyarral, ezért passzolnia kell az autónkhoz. Jobb formában kell lennünk, mint Monacóban."

Ott Jenson Button a 6., Kevin Magnussen pedig a 10. helyen ért célba, de a konstruktőri összetettet az első forduló után még vezető McLaren mostanra így is visszaesett hatodiknak a csapatok között. Boullier elismerte, hogy nehéz megítélni, hol állnak valójában.

„A monacói és a kanadai is szokatlan vonalvezetésű pálya, nem tükrözik híven, hogy hol tartunk a fejlesztésekkel pillanatnyilag" – mondta. „Kellemes lenne további pontokat szerezni, de nem hiszem, hogy tiszta képünk lesz a helyzetünkről, amíg nem térünk vissza Európába."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!