Vágólapra másolva!
A nyomozók megállapították, hogy nem a grénoble-i kórházban fértek hozzá illegálisan a korábbi versenyző orvosi kartonjához, ezért most arra gyanakodnak, hogy a Lausanne-ba történő átszállítása során készítettek felvételt róla.

Valaki nemrég több nagy szerkesztőséget is megkeresett email-ben, hogy 50 ezer euróért eladná a múlt december végén súlyos síbalesetet szenvedő Michael Schumacher orvosi kartonjairól készült felvételeit. Az illető a Bild információi szerint Kagemusha néven írta alá leveleit, ami magyarul árnyékharcost jelent, és ilyen címmel egy film is készült Japánban 1980-ban.

Az akták illegális árusításának ügyében nyomozás indult, és a nyomozók megállapították, hogy a grénoble-i kórházban, ahol balesete után hónapokon át kezelték a kómában fekvő Schumachert, nem készítettek illegális másolatot a kartonokról. Itt egyébként - állítólag Jérémy Martin - álnéven szerepelt a rendszerben az egykori versenyző.

Schumacher már egyre többször van eszméleténél, és néhány hete átszállították az otthonához közelebb fekvő lausanne-i klinikára. A svájci Sonntagsblick úgy tudja, a nyomozók most az átszállítás folyamatát vizsgálják, mert arra gyanakodnak, hogy a szigorú biztonsági intézkedések ellenére valakinek mégis sikerült lefényképeznie az orvosi kartonokat. A szállításban közreműködőktől elvileg elvették a telefonokat, és az érintettek azt sem tudták, hogy kit visznek a mentőautóban.

A lausanne-i CHUV kórház, ahová Schumachert átszálították Forrás: AFP/Sebastien Bozon

Bár az állapotával kapcsolatos fejlemények bizakodásra adnak okot, Schumacher hosszú távú jövőjének megítélésében megoszlik a szakemberek véleménye. A felépülése még akár hónapokig, évekig is eltarthat.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!