Vágólapra másolva!
Minden versenyhétvégén történik vele valami, de néha azért jónak érzi az autóját. Kanadában nem csak a fékekkel, hanem a gumikkal is küszködött.

Kimi Räikkönen a Kanadai Nagydíj után elmondta, úgy érzi, mintha minden összeesküdött volna ellene a 2014-es idényben. A Ferrarihoz idén visszatérő finn mindössze 18 pontot tudott összeszedni az első hét futamon, a világbajnokságban pedig csak a 12. helyen áll. Csapattársa, Fernando Alonso egyszer a dobogóra is felállhatott, 69 pontot gyűjtött, és a pontversenyben a 4. helyet foglalja el.

Sokáig úgy tűnt, hogy Räikkönennek a Kanadai Nagydíjról is pont nélkül kell távoznia, de Felipe Massa és Sergio Pérez utolsó körben történt ütközése miatt végül a 10. helyen tudott célba érni. A finn az egész idényben küszködik az autójával, és Montrealban is számos probléma hátráltatta őt. „Kisebb gondjaink voltak a fékekkel – ezek olyan problémák voltak, amelyek korábban nem jelentkeztek” – magyarázta Räikkönen, akit az is visszavetett a kanadai versenyen, hogy a hajtűkanyarban megpördült.

„Úgy tűnik, mindig történik velem valami, most persze a megpördülésem sem segített. Nem számítottam rá, hogy hirtelen akkora erőt fog leadni a motor. Meg kell vizsgálnunk, miért történt ez, mert néha nem egyértelmű az oka” – mondta a 2007-es világbajnok.

Räikkönen a fékekkel és a gumikkal is küszködött Kanadában Forrás: AFP

„Most úgy érzem, minden összeesküdött ellenünk, de olyan időszakok is vannak, amikor rendben van az autónk. Rá kell jönnünk, hogyan érhetjük el, hogy mindig ez legyen a helyzet, és így is maradjon. Ez egy nehéz verseny volt számunkra, de a pálya vonalvezetése miatt erre előre számítottunk. Kicsit gyengébbek vagyunk, mint szeretnénk, de a következő pályák talán jobban fekszenek nekünk.”

Räikkönen elmondta, Montrealban a Pirelli abroncsai is megnehezítették a dolgát. „A futam elején úgy éreztem, rendben vannak, de aztán elhasználódtak az abroncsaim” – árulta el. „Amikor lecseréltük a gumikat, egy körig ismét jónak tűntek, de utána trükkössé vált a helyzet. Nehéz megmondani, mi volt a baj, hiszen az sem segített, hogy más autók mögött kellett autóznom. Néha már úgy éreztem, hogy nem bírják tovább a gumik, de a következő körben megint változott a helyzet. Nagyon nehéz megérteni, mi is történik valójában.”

A finn szerint a Ferrariban egyértelműen ott van a jó szereplés lehetősége, csak azt kell megfejteniük, hogyan tudják minden egyes körben megfelelő működésre bírni az autójukat.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!