Vágólapra másolva!
A Ferrarihoz visszatérő versenyző egyelőre csak szenved, több probléma együtt hátráltatja. A legutóbbi időmérőn hiába kísérletezett újításokkal, azok sem segítettek rajta.

Ausztriában folytatódott a gyötrelmes szezon Kimi Räikkönen számára, aki a Red Bull Ringen csupán eggyel tudta növelni pontjai számát, miközben ferraris csapattársa, Fernando Alonso az 5. helyen ért célba a Mercedesek és a Williamsek mögött. A finn versenyzőnek elővigyázatosságból lejjebb kellett állítania a motorját, és fékproblémákkal is küszködött - ami miatt kritizálta is a Ferrarit -, azonban eleve nem tudták megfelelően beállítani az autóját, vagyis nem kizárólag a műszaki gondok felelősek azért, hogy nem végzett sokkal előrébb.

A jelenség nem új, hiszen Räikkönen még mindig nem találta meg a kiutat a beállítási nehézségek sűrűjéből, ami a szezon eleje óta hátráltatja. "Az autónk viselkedése nem felel meg az ízlésemnek, és a gumik sem működnek úgy, ahogy szeretném. Ezek kombinációja okozza a problémáimat" - közölte.

"Sok teendőnk van az autóval: gyengén gyorsít ki a kanyarokból, és a mechanikai tapadása sem tökéletes. Próbáljuk úgy alakítani a balanszot, hogy tapadjon az autó eleje, mert utálom, ha ez hiányzik, ám nagyon nehéz a feladatunk. Amikor sikerül elérni, akkor meg a fara lesz túl ingerlékeny."

Az Osztrák Nagydíjon csapatával megpróbálta más megközelítéssel beállítani Ferrariját, ám ez sem hozott számára áttörést. "Szombaton újítottunk, de nem hiszem, hogy ez összességében nagy különbséget eredményezett" - mondta. "A versenyen bizonyos tulajdonságok teljesen hiányoztak az autóból, és az időmérőn is hasonló volt a helyzet - de miután elhatároztuk, hogy ezt az utat követjük, már nem változtathattunk."

Räikkönen jelenleg a bajnokság 12. helyén áll 19 pontjával.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!