Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, ötödik ferraris idényében sem tudja megszerezni a világbajnoki címet, de hisz benne, hogy az olaszokkal is felérhet a csúcsra. Még nem gondol a visszavonulásra, de nem teljesen elégedett az F1 jelenlegi helyzetével.

Fernando Alonso az ötödik idényét teljesíti a Ferrarinál, s bár több alkalommal is közel került a világbajnoki címhez, az olaszokkal még nem sikerült elhódítania a trófeát. A sokak szerint egyre frusztráltabb spanyol ennek ellenére azt állítja, nem unt bele a sorozatos kudarcokba, sőt egyre éhesebb a sikerre. Nem szeretné ugyanis, ha két világbajnoki címmel kellene visszavonulnia.

„Nem arról van szó, hogy nem vagyok elégedett a két bajnoki címemmel, de egy harmadik győzelemmel felkerülnék egy olyan listára, ahol nagyon fontos nevek szerepelnek” – magyarázta a BBC-nek a spanyol, aki még 2005-ben és 2006-ban, a Renault színeiben tudta megnyerni a bajnokságot. „Ez a fő célom. A visszavonulásra sem szeretnék gondolni, amíg nem érek el kielégítő eredményeket.”

Bár a híresztelések szerint Alonsónak elege van abból, hogy a Ferrari évek óta képtelen megépíteni a mezőny leggyorsabb autóját, a spanyol továbbra is bízik benne, hogy a következő években ez sikerülhet. „Hinnem kell ebben” – szögezte le. „Van bennünk potenciál – minden hozzávaló a rendelkezésünkre áll, csak össze kell raknunk a megfelelő csomagot. Nagyon büszke vagyok arra, hogy a csapat része lehetek, és tudom, hogy a Ferrarival elért győzelmek többet jelentenének, mintha más csapatoknál aratnék sikereket.”

Alonso nem akarja otthagyni a Ferrarit Forrás: Ferrari

Alonso azt is tagadta, hogy az utóbbi időben megromlott a kapcsolata a Ferrari elnökével, Luca di Montezemolóval. „Nagyon gyakran beszélünk, legalább heti egyszer” – mondta. „Egy versenyhétvége során pedig háromszor. Néha többet beszélek vele, mint a családommal - nincs közöttünk semmilyen probléma.”

Alonso júliusban 33 éves lesz, ezzel a mezőny idősebb versenyzői közé tartozik. Úgy érzi, még évekig képes lesz magas színvonalon versenyezni, de nem zárja ki, hogy a szabályok miatt hamarabb elmegy a kedve a Forma-1-től. „Szerintem még elég sokáig folytatni tudom a karrieremet ahhoz, hogy újra nyerhessek. Nem tudom, ez hány évet jelent – talán hármat, ötöt vagy hetet. Nem hiszem, hogy bármi problémám lenne.”

„Az új F1-es autók azonban nehezebbek, lassabbak, és nem olyan könnyű megértenünk a viselkedésüket. Ráadásul nem is hajthatunk teljes gőzzel az egész verseny alatt” – sorolta Alonso, hogy mi nem tetszik neki a jelenlegi szabályokban. „Két körig nyomhatjuk a gázt, utána viszont a következő kiállásunkig spórolnunk kell a gumikkal. Néha egyáltalán nem hajthatunk keményen – az autóversenyzőknek ez nem tetszik.”

„Nem az jelenti majd a problémát, hogy szinten tudjam tartani a teljesítményemet – inkább az a kérdés, hogy a jövőben mennyire fogom élvezni a versenyzést ezekkel az autókkal.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!