Vágólapra másolva!
Az ausztrál szerint olyan szoros a mezőny Kanadában, hogy egy kis hibával is sok helyet veszíthetnek. Vettel váltóhiba miatt időt veszített délután, de viszonylag elégedett az autójával.

A Kanadai Nagydíj délutáni, mérvadóbb szabadedzésén a Red Bull tudott a legközelebb kerülni a Mercedesekhez, Sebastian Vettel a harmadik helyen zárta a gyakorlást. Lewis Hamiltontól 4, Nico Rosbergtől pedig 3 tizeddel maradt el, a Ferrarik viszont meglehetősen közel kerültek hozzá.

Vettel a második edzés elején viszonylag sokáig nem tudott kihajtani a pályára egy váltóhiba miatt, a szuperlágy gumikon pedig csak az utolsó fél órában kezdett gyors köröket futni. „Kár, hogy ilyen sok kört elvesztegettünk, de szerencsére később ki tudtunk hajtani a pályára” – mondta a műszaki hibáról a címvédő, aki délelőtt 9 tizedes lemaradással a 4. helyen zárta az edzést. „Nem tudtuk annyira felvenni a ritmust, mint a többiek, de végül minden rendben volt, futottunk néhány jó kört.”

A német tisztában van vele, hogy még sokat kell javulniuk a szombati időmérő előtt. „A Mercedes nyilvánvalóan ezen a pályán is nagyon gyors” – nyilatkozta. „Nehéz dolgunk van, mert itt sok az egyenes, és tudjuk, hogy ezeken a szakaszokon nem vagyunk túl gyorsak. De nincs értelme folyamatosan ezt ismételgetni. Nem tehetünk mást, mint hogy rendesen beállítjuk az autónkat, hogy a kanyarokban minél több időt tudjunk nyerni.”

Ezúttal Vettel volt a Red Bull gyorsabbik versenyzője Forrás: AFP

Daniel Ricciardo meglepően lassú köröket futott a második gyakorláson, másfél másodperces hátránnyal csak a 12. helyen végzett. „Ez kicsit meglepett” – ismerte el, amikor a lemaradásáról kérdezték. „Természetesen azt reméltük, hogy kicsit feljebb végzünk a tabellán. Nem érzem magam otthon az autómban, ugyanakkor azt sem éreztem, hogy másfél másodperccel le lennék maradva.”

Ricciardo szerint az egyetlen pozitívum, hogy Vettelnek legalább sikerült jól szerepelnie, ezért a holnapi edzések előtt össze tudják hasonlítani a kettejük köreiből nyert adatokat. Az ausztrál egyébként úgy véli, az időmérőn tökéletesen kell szerepelniük, ha nem akarnak túlságosan hátrakerülni a rajtrácson. A Ferrari ugyanis közel került hozzájuk az edzéseken, és a Williams és a McLaren is biztató köröket futott.

„Elég szorosnak tűnik a mezőny. Van néhány csapat, amely ha nem is az első, de a második rajtsorért nagy harcot vívhat. Ezen a hétvégén kicsit kiegyenlítettebbnek tűnik az erősorrend” – vélekedett Ricciardo. „Mindent meg kell tennünk azért, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki az autónkból, csak így kerülhetünk előre. Ez ma nem sikerült, de dolgozunk rajta.”

Ricciardo egyébként pénteken begyűjtötte idei első megrovását, miután az első szabadedzésen a sportfelügyelők szerint veszélyesen előzte meg Pastor Maldonadót a bokszutcában.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!