Vágólapra másolva!
Miután Felipe Massa megjegyezte, hogy a Ferrarihoz képest mennyivel hatékonyabban zajlanak a fejlesztések a Williamsnél, a csapat teljesítményért felelős főmérnöke, Rob Smedley is ugyanerre a megállapításra jutott.

A Williams pilótája, Felipe Massa a múlt héten kritikus hangvételben nyilatkozott a Ferrari fejlesztési munkájáról: azt állította, hogy előző csapatánál az új alkatrészeknek csak elenyésző hányada vált be, mivel sokszor nem hozták az elvárt a teljesítményt a pályán. Éppen ezért örömmel látja, hogy új alakulatánál rendszerint megfelelően működnek az újítások.

Korábbi ferraris versenymérnöke, aki immár szintén a Williams kötelékében dolgozik az autók teljesítményéért felelős mérnökként, szintén előrelépésről számolt be ezen a téren. "Bámulatos, hogy a Williamsnél milyen jól egyeznek a szélcsatornás adatok a pályán mértekkel. A korábbi tapasztalataimhoz viszonyítva ez elképesztő. Minden, amit elviszünk a pályára, működik, ezért az autó versenyről versenyre javul" - jelentette ki a Totalrace-nek.

A Ferrarinak éveken át gondot okozott, hogy az új elemek nem úgy teljesítettek az autón, mint a szélcsatornában, ezért a csapat nemrég teljesen felújította elavultnak számító berendezését.

Massa és Smedley szerint a Williams hatékonyabban képes fejleszteni, mint a Ferrari Forrás: Williams

Smedley örül a Williams utóbbi időben mutatott javulásának, és új kollégáival is elégedett. "A Williamsnél nagyon tehetséges emberek dolgoznak, és lenyűgöző, hogy a különböző részlegek mennyire jól együtt tudnak működni az átszervezett menedzsmenttel" - mondta. "Nem a létszámon múlik a siker, hanem azon, hogy milyen erőforrások állnak rendelkezésre, mennyire ügyesek a szakemberek, milyen hatékony a csapatvezetés."

"A rendszer alapvetően jól működik, és ez a legfontosabb" - tette hozzá. "Nem titok, hogy a Williams szeretne lépést tartani az élmezőnnyel. Valószínűleg az a pozíció jár nekünk, ahol jelenleg állunk, de a közelmúltban végrehajtott átszervezéseinkkel egy teljesen új irányba indultunk el. Ez nem szokatlan olyankor, amikor egy csapat éveken át nem fejlődik. Most, az átszervezések után ismét előre haladunk, amire a Williamsnél mindenki valóban büszke lehet."

A patinás csapat tavaly csak a pont nélkül záró Caterhamet és Marussiát tudta megelőzni a konstruktőri tabellán, idén azonban öt futam után az ötödik helyet foglalja el a konstruktőrök között.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!