Vágólapra másolva!
És a féktávokon is, ami segíthet neki legyőzni Hamiltont végre. A Mercedes nem bízza el magát a legutóbbi győzelmektől.

Nico Rosberg Szahírban és Barcelonában jórészt a rossz rajtjával játszotta el a győzelem lehetőségét: bár az előbbi pályán ő indult a pole pozícióból, csapattársa, Lewis Hamilton azonnal eléje került, és a leintésig megtartotta a vezetést, holott – akárcsak a Spanyol Nagydíjon – lassabbnak tűnt nála.

A következő versenyt Monacóban rendezik, ahol Rosberg tavaly az első rajtkockából indulva nyerni tudott. Ám hiába számít a szűk pálya egyik specialistájának, ha a startnál pozíciót veszít, ott az előzési nehézségek miatt még nagyobb árat kell fizetnie érte, mint máshol. Úgy véli azonban, hogy sikerült előrelépnie a rajtolási technikája terén.

„Barcelonában eredményes tesztnapom volt, közben sokat fejlődtem a fékezés és a rajtolás szempontjából: ez két olyan terület, ahol úgy érzem, mostanában időt vesztek" – mondta. „Remélhetőleg a jövő hétvégén extra teljesítményre teszek szert a fejlődés jóvoltából. Izgalmas hétvége vár ránk, alig várom, hogy elkezdődjön."

Rosberg egyik gyenge pontja a rajt volt Forrás: Mercedes

Csakhogy ugyanebben bízik Hamilton is, aki elismerte: soha nem hitte volna, hogy valaha képes lesz zsinórban négy nagydíjat nyerni. „A spanyolországi hétvége után volt egy kis dolgom, hogy pontosan olyanná varázsoljam az autómat, amilyennek szeretem" – mondta. „A verseny végén túl közel voltunk egymáshoz, ezért minden követ meg kellett mozgatnom, hogy előnyre tegyek szert."

A Mercedes főnöke, Toto Wolff elárulta, hogy Rosbergnek nem kizárólag önmagát kellett hibáztatnia a gyenge rajtok miatt. „Nico autóján felfedeztünk egy problémát. Úgy tűnik, a kuplunggal volt összefüggésben" – magyarázta. „Már Barcelonára is vártunk némi fejlődést, amely azonban elmaradt a várttól. Monacóra azonban mindenképpen dűlőre kell jutnunk vele, mert ott létfontosságú a jó rajt."

Wolff azonban hangsúlyozta, hogy hiába nyert meg eddig minden versenyt az idén, a Mercedes nem bízza el magát. „Két lábbal a földön állva utazunk Monacóba, mert az olyan hely, amely harap, ha túl magabiztosak vagyunk" – mondta. „Az Ezüstnyíl gyors, Lewis és Nico pedig az utcák specialistájának számít. De a kirakós összes darabját a helyére kell raknunk, ha folytatni akarjuk a sikersorozatunkat."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!