Vágólapra másolva!
Ez a véleménye a Ferrari technikai igazgatójának, James Allisonnak, aki szerint a finn hamarosan magára talál. Alonso teljesítményéről szuperlatívuszokban beszélt.

Kimi Räikkönennek a szezon első négy versenyén nem sikerült belerázódnia a ritmusba régi-új csapatánál, a Ferrarinál: mindössze 11 pontot szerzett, 30-cal kevesebbet, mint Fernando Alonso. Ez jelentősen elmarad elődje, Felipe Massa mérlegétől is, akinek egy éve ilyenkor már 30 pontja volt, így csak 17 ponttal állt spanyol csapattársa mögött a tabellán.

Räikkönen elismerte, hogy nincs azonnali gyógyír a problémáira, amelyeket csak jobban kihangsúlyozott az a tény, hogy eddig egy zökkenőmentes hétvégéje sem volt. A Ferrari technikai igazgatója, James Allison azonban biztosra veszi, hogy a finn hamarosan magára talál.

„Kimi nagyszerűen dolgozik a csapattal és működik együtt a mérnökökkel, hozzásegít minket, hogy haladjunk az autó fejlesztésével" – mondta az istálló honlapjának. „Lerí róla, hogy igazi klasszis, és biztos vagyok benne, hogy ez hamarosan a pályán elért eredményeink is meg fog látszani."

Allison szerint Räikkönen hamarosan magára talál Forrás: AFP

Allison ugyanakkor magasztalta Alonso szereplését. „Fernando részéről különleges teljesítményt láthatunk. Minden lehetőséget maximálisan kihasználva az összes elérhető pontra lecsap" – vélte. „Köszönettel tartozunk azért, hogy ennyit kihozott az autónkból."

Bár a Ferrari eddig elmaradt a Mercedes-motoros csapatok zömétől, sőt a Red Bulltól is, és Bahreinben csak a 9-10. helyre futotta az erejükből, Alonso Kínában megszerezte a csapat idei első dobogós helyezését a Mercedes párosa mögött. „Vajon hol láttuk az autónk igazi képességeit? Bahreinben vagy Kínában?" – firtatta Allison. „Szerintem nem helyes ebből az irányból megközelíteni a kérdést, mert az autó a két versenyen nem volt egyforma. Közben jelentősen fejlesztettük, tehát az is változott, nem csak a pálya."

„Még tanuljuk, hogyan kell kihoznunk a maximumot ezekből az új szabályokból, de remélhetőleg ütőképesebbé tudjuk tenni az autónkat" – tette hozzá. „A sikeres szezon titka, hogy minden egyes futamra előrelépjünk."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!