Vágólapra másolva!
Az egész versenyen küszködő Hamilton szerint csapattársa Barcelonában is gyorsabb volt nála. A német a rajtjain szeretne javítani.

Annak ellenére, hogy Lewis Hamilton zsinórban a negyedik győzelmét aratta a Spanyol Nagydíjon, a brit a verseny után elárulta, az egész verseny során küszködnie kellett az autójával. Hamilton a pole pozícióból indulva meg tartotta az első helyét, ezúttal azonban nem tudta leszakítani magáról Nico Rosberget, aki az utolsó etapban ráadásul a gyorsabb, közepes gumikon támadhatta őt. Hamilton a győzelem ellenére nem volt maradéktalanul elégedett a versenyével, mert – csakúgy, mint Bahreinben – úgy érezte, hogy csapattársa gyorsabb volt nála.

„Közel sem volt tökéletes a versenyem. Nagyon nehéz volt úgy koncentrálni, hogy folyamatosan üldöztek, ráadásul az autóm is túlkormányzott volt. Ez nagyon megnehezítette a gumikímélést, az egész verseny alatt küszködtem” – magyarázta a brit. „A balansszal sem voltam elégedett, a mérnökeimre kellett hagyatkoznom. Folyamatosan állítgattam a beállításaimat, de szerencsére magam mögött tudtam tartani Nicót.”

Noha Hamilton „hihetetlenül boldog” az idei eredményei miatt, fontosnak tartja, hogy kielemezze a gyengeségeit, hiszen Rosberget továbbra is veszélyes ellenfélnek tartja a világbajnoki címért folytatott küzdelemben. Barcelonai győzelmével ugyan átvette a vezetést a bajnokságban, de az ausztráliai kiesése miatt még mindig csak 3 pont az előnye a rendkívül kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtó némettel szemben.

Hamilton nem tudta leszakítani magáról Rosberget - a galériához kattintson! Forrás: AFP

„Egyáltalán nincs könnyű dolgom, hiszen Nico óriási kihívás elé állít” – mondta Hamilton. „Meg kell fejtenem, hol veszítek időt, és a következő versenyen ezt figyelembe véve kell vezetnem. Nagyon szoros a bajnokság, és még sok futam vár ránk – ennél jobb teljesítményt kell kipréselnem az autómból, ha bajnok akarok lenni.”

Rosberg érthető módon csalódott volt a leintés után, hiszen mindössze 6 tizedmásodperc választotta el idei második győzelmétől. A német úgy érzi, épp akkor fejeződött be a verseny, amikor igazán elkezdhette volna támadni Hamiltont. „Szerintem csak egyetlen körre lett volna szükségem” – mondta. „Az utolsóban nem voltam elég közel hozzá, de a következőben sikerülhetett volna.”

A német úgy érzi, remekül működött a stratégiája, és csak a barcelonai pálya vonalvezetésén múlt, hogy a közepes keverékű gumikon nem tudott a másik Mercedes elé kerülni. Ezenkívül a viszonylag gyenge rajtját okolta az elveszített győzelemért. „Sajnos rosszul indultam” – mondta. „Jelenleg ez az egyik gyenge pontom. Sorozatban harmadszor rajtolam gyengén, és ezért nagy árat kellett fizetnem. Ez semmiképpen sem jó, úgyhogy dolgoznom kell az ügyön.”

Noha Hamilton az eddigi öt nagydíjon négy pole pozíciót és négy futamgyőzelmet gyűjtött be, Rosberg nem érzi úgy, hogy a brit mentálisan kezdi megtörni őt. „Azt hiszem, ezt nehezen érné el” – mondta. „Nagyon jó formában van, ezt nem lehet tagadni, de nekem meg kell próbálnom megszakítani a sorozatát.”

Rosberg abban bízik, hogy erre már a következő versenyen, Monacóban lehetősége lesz. A hercegségben tavaly is győzni tudott, miközben Hamilton csak a 4. helyen ért célba.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!