Vágólapra másolva!
Jenson Button szerint még nem ismerik eléggé az autójukat, ezért nem tudják kihozni belőle a maximumot.

A McLaren 2014-es szezonja Melbourne-ben repülőrajtot vett egy dupla dobogós helyezéssel, de a csapat utána hamar visszaesett a rangsorban, és az utóbbi két versenyen már pontot sem tudott szerezni. Jenson Button azonban úgy véli, a formájukon elsősorban nem a technikai fejlesztések révén javíthatnának.

„Számunkra nem egyszerűen az a fontos, hogy új alkatrészeket vigyünk a pályára: meg kell értenünk és ki kell használnunk az autó titkait, erre építve kell nagyobb lépéseket tennünk a teljesítmény fokozása terén" – magyarázta. „Még korai fázisban tartunk az autóval, ezért kevésbé a rászerelt alkatrészekkel, mint inkább az általános kérdésekkel célszerű foglalkoznunk: meg kell találnunk vele a helyes irányt, meg kell bíznunk a méréseinkben, és tovább kell igyekeznünk."

Button szerint a McLarennek először ki kell igazodnia az autóján Forrás: AFP

„Mindannyian tudjuk, hogy ennek a csapatnak megvan a kapacitása az autó egész szezonon át tartó fejlesztéséhez, ezért bízom benne, hogy hamarosan elkezdhetünk fejlődni."

A McLaren sportigazgatója, Eric Boullier azt ígérte, a csapat valóban előrelép, mert beazonosította a problémákat. „A teljesítményünk hiányát alaposan elemeztük. Tudjuk, hogy milyen területen vannak hiányosságaink, és mind rövid-, mind hosszútávra megtettük azokat a lépéseket, amelyek révén megszabadulhatunk tőlük" – mondta.

„Habár ezek közül nem lesz mindegyik érzékelhető már most hétvégén, Barcelonában, egy új szellemiséget és megújult lendületet tükröznek az egész szervezeten belül."

A McLaren négy forduló után az 5. helyen áll a konstruktőri összetettben, de 43 pontjából 33-at még az első versenyen gyűjtött be.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!