Vágólapra másolva!
A finn továbbra sem elégedett az autójával, az sem vigasztalja, hogy Barcelonában sikerült maga mögé utasítania Alonsót. A spanyolnak nem a 7. helyezés, hanem az óriási lemaradása fáj a legjobban.

Az idény eleje óta gyengélkedő Ferrari a Spanyol Nagydíjon sem tudott előrelépni, az időmérőn csak a 6. és 7. helyeket tudták megszerezni. Ezúttal nemcsak a Mercedes és a Red Bull volt gyorsabb náluk, hanem a williamses Valtteri Bottas és a lotusos Romain Grosjean is befért eléjük.

Noha az autója kezelhetőségével az idény eleje óta küszködő Kimi Räikkönen Barcelonában legyőzte csapattársát, Fernando Alonsót, a finn nem hiszi, hogy ez a javulás jele lenne. „A délelőtti edzésünk is katasztrofális volt, ezért elég sokat kellett változtatnunk az autónkon” – mondta a harmadik szabadedzést a 14. helyen záró Räikkönen. „Így is nagyon nehéz volt vezetni, azért is meg kellett küzdenem, hogy egy rendes kört kihozzak az autómból.”

„Folyamatosan kisebb gondok hátráltattak, ezért nagyon nehéz volt összerakni egy kört” – panaszkodott. „Meg kell próbálnunk az íven maradni úgy, hogy közben nem hibázunk. Minden egyes körért meg kell küzdenünk, és utána nyilvánvalóan amiatt is csalódottak vagyunk, hogy csak a 6. vagy 7. helyen végeztünk.”

Räikkönen még mindig küszködik az autójával Forrás: AFP

A finn nem tulajdonít nagy jelentőséget annak, hogy 36 ezreddel gyorsabb kört futott Alonsónál. „Az embereket nyilván ez is érdekli, de én csak arra koncentrálok, hogy az élen végezzek” – mondta. „Ennél sokkal fontosabb dolgokkal kell foglalkoznunk. Most persze jó érzés, de nem fogja megváltoztatni az életemet.”

Räikkönen nem akart jóslatokba bocsátkozni azzal kapcsolatban, hogy a Ferrarinak lesz-e esélye a dobogós helyekért harcolni Barcelonában. „Idén eddig mindig történt valami, ami megnehezítette a dolgunkat, ezért csak egy normális versenyben reménykedem” – mondta.

Alonso elmondta, nem is a 7. rajthely zavarja a legjobban, hanem az a tény, hogy a Mercedeshez képest még nagyobb lett a hátrányuk. A spanyol a Q3-ban 1,9 másodperccel maradt el Lewis Hamiltontól. „Ez a legrosszabb a mai napban” – jelentette ki. „Nem a 7. hely, vagy az, hogy milyen messze vagyunk a dobogós helyekről. Az 1,9 másodperc rengeteg, ezen változtatni akarunk.”

A kétszeres világbajnok ennek ellenére nem gondolja, hogy a Ferrari lassabb lett az új alkatrészekkel. „A Mercedes is hozott fejlesztéseket, amelyek léthatóan jól működnek. Eredetileg is nagy előnyük volt, ezért most még jobban elhúztak tőlünk” – mondta. „Mi is hoztunk néhány új elemet, ezek közül néhány rendesen működött, néhány kevésbé. Időre van szükségünk a fejlődéshez, de az biztos, hogy az autónk jobb, mint Kínában.”

Alonso elmondta, a Ferrari a Kanadai Nagydíjon is egy nagyobb fejlesztési csomagot készül bevetni, valamint Monacóban és Silverstone-ban is lesznek új alkatrészeik. „Ide is hoztunk 6-7 új elemet, de nehéz csodát tenni” – mondta.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!