Vágólapra másolva!
Úgy érzi, ezért nem tudott továbbjutni a Q2-ből Monacóban. Magnussen sem elégedett a 8. hellyel, de sokkal többet nem tudott volna kihozni az autójából.

A McLaren idei küszködése a Monacói Nagydíj időmérőjén is folytatódott, ezúttal is csak egy autóval képviseltették magukat a kvalifikáció utolsó szakaszában. Monte-Carlóban Kevin Magnussen szerepelt jobban, a 8. rajthelyet tudta megszerezni, míg Jenson Button csak a 12. pozícióból vághat neki a versenynek.

A Nico Rosberg idejétől 1,6 másodperccel elmaradó Magnussen úgy érzi, a McLarennel nem is lehetett volna ennél sokkal jobb eredményt elérni, pedig alapvetően jónak érezte az autóját. „Nem vagyok teljesen elégedett a 8. rajthellyel, de nagyjából mindent kihoztam az autónkból – talán a 7. hely még elérhető lett volna, ha nagyon megnyomom a körömet” – nyilatkozta a dán újonc. „Ezen a pályán mindig nehéz tökéletes kört teljesíteni, az ember soha nem érzi azt, hogy sikerült.”

„Ettől függetlenül nagyon jónak éreztem az autómat, éppen ezért elkeserítő, amit a tabellán látok – úgy éreztem, sokkal előrébb kellett volna végeznünk” – nyilatkozta Magnussen, aki a futamon erős pontszerző helyezésben reménykedik. „Egy jó rajtra, majd egy jó első körre van szükségünk, utána pedig el kell kerülnünk a bajt.”

Magnussen idén harmadszor győzte le Buttont az időmérőn Forrás: AFP

Button a Q2-ben 4 tizeddel volt lassabb csapattársánál, amiben szerinte a sűrű forgalom is közrejátszott. „Az utolsó Q2-es etapom első körében utolértem az egyik Toro Rossót az uszodánál. Szerintem először nem vett észre engem, s bár utána megpróbált félreállni, azon a pályaszakaszon nem fért el két autó egymás mellett” – magyarázta. „Kár érte, mert a Q1-ben gyors voltam, de a Q2-ben nem tudtam összehozni egy rendes kört.”

A brit szerint komoly esély van rá, hogy a szűk pálya és a tartós gumik miatt eseménytelen versenyt láthatunk vasárnap, de tisztában van vele, hogy Monacóban bármi megtörténhet. „Talán valaki elég bátor lesz ahhoz, hogy előzésekkel próbálkozzon, és szórakoztatóvá tegye a versenyt” – mondta. „Majd kiderül, hogy ez megkavarja-e a sorrendet.”

Button a gyenge rajthelye ellenére sem szeretné, ha vasárnap esőben kellene versenyezniük. „Ezen a pályán senki nem szereti, ha vizes az aszfalt, főleg ezekkel a gumikkal, mert nem tudjuk felmelegíteni őket” – nyilatkozta. „Mindenki jobban járna, ha száraz maradna a pálya.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!