Vágólapra másolva!
Elégedett a monacói időmérőn nyújtott teljesítményével, és örül, hogy a Ferrari közelebb került a Red Bullhoz. Räikkönen egyre rosszabbnak érezte az autóját.

Fernando Alonso úgy érzi, az idei szezonban még nem sikerült olyan jó kört futnia, mint a Monacói Nagydíj időmérő edzésén. A spanyol a két Mercedes és a két Red Bull mögött ugyan csak az 5. helyet tudta megszerezni, de csapattársát, Kimi Räikkönent 7 tizedes előnnyel utasította maga mögé. Ugyanennyivel maradt el Nico Rosberg pole pozíciót érő idejétől is, amit kifejezetten jó eredménynek tart.

„Úgy gondolom, valószínűleg ez volt az idei legjobb köröm” – nyilatkozta az edzés után, és hozzátette, egyre jobbnak érezte a Ferrarit az időmérő alatt. „A Q2-ben elkezdtem gyorsulni, majd egyre keményebben hajtottam, és a Q3-ban mindent kihoztam az autómból.”

Alonso örül, hogy a korábbi futamokon rájuk veszélyesnek számító Williamsnél és a Force Indiánál ezúttal egyértelműen gyorsabbak voltak, a Red Bullhoz pedig a szokásosnál közelebb kerültek. „Mindkét köröm jól sikerült – elégedett voltam velük, és az autóm balanszával is. Csak egy-két tizeddel maradtunk el (Sebastian) Vetteltől, ez kellemes meglepetés” – mondta.

Alonso csupán 1 tizeddel maradt el Vettel idejétől Forrás: AFP

„Nyilvánvaló, hogy még minden területen javulnunk kell, beleértve az időmérőt is. Ez a monacói edzés azonban az idei legjobb időmérőm volt. Egy körön egyértelműen ez a kedvenc pályám, itt szeretek a legjobban kockáztatni.”

A spanyol úgy érzi, a jó szereplést részben annak köszönheti, hogy a Ferrari a szokásosnál többet változtatott a beállításokon a szabadedzések után. „Enyhe alulkormányzottsággal küszködtünk, és a fékekkel is voltak problémáink. Sokat dolgoztunk a hibák kijavításán, és az időmérőn sokkal ütőképesebbnek is éreztem az autómat” – magyarázta a spanyol, aki bízik benne, hogy vasárnap is meg tudja tartani a helyezését. Bár a változékony időjárás felboríthatná az erősorrendet, reméli, hogy nem vizes pályán kell majd versenyezniük.

„Esős versenyen már az is jó eredmény lenne, ha eljutnánk a célig. Csütörtökön megtettünk néhány kört a vizes pályán, és végig a határon kellett autóznunk – úgy csúszkáltunk, mintha jégen vezetnénk” – mondta.

A 6. helyen végző Räikkönen nem osztozott Alonso örömében, ő úgy érezte, egyre rosszabb lett az autója. „Az időmérő elején kicsit jobb volt a helyzet, de utána egyre nehezebben tudtam vezetni az autómat” – nyilatkozta csalódottan. „Megint nehezen alakul a hétvégénk, folyamatosan küzdenem kell az autómmal. Nem a beállításokról van szó, egyszerűen nem tudjuk rendesen működésre bírni az abroncsainkat. Ezen a pályán különösen az első gumik jelentenek problémát.”

Räikkönen úgy véli, azért is maradt le ennyire Alonsótól, mert a szűk utcai pályán nem mert kockáztatni a trükkösen viselkedő Ferrarival. „Egy normális pályán keményebben hajthattam volna” – magyarázta. „Ott nem lett volna baj, ha szélesen fordulok, itt viszont nem kaptam volna második esélyt.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!