Vágólapra másolva!
Egyelőre nem találtak erre utaló nyomot, de még tart a vizsgálat. A bajnoki címvédő a Spanyol Nagydíjon már másik kasztnival versenyzett.

A Red Bull a Spanyol Nagydíj előtt bejelentette, hogy négy verseny után új kasztnit ad Sebastian Vettelnek, ám állításuk szerint ezt eleve így tervezték, nem volt köze ahhoz, hogy a címvédő szenvedve kezdte az idényt.

Az Auto Motor und Sport úgy értesült, hogy a csapat a részletes vizsgálatok során deformációt fedezett fel a 04-es számú vázon, de Paul Monaghan, a Red Bull főmérnöke cáfolta ezt. "Eddig nem találtunk sérülést a 'régi' kasztnin. A vizsgálat még folyamatban van, ugyanis rengeteg ellenőrzésre van szükség ahhoz, hogy alaposan átnézzünk mindent" - közölte, hozzátéve ugyanakkor, hogy "az ellenőrzések hatására módosításokat hajtottunk végre néhány kiegészítő berendezésen, valamint csiszoltunk egyes procedúrákon."

Vettel a Spanyol Nagydíjon már a 01-es kasztnit használta, amellyel a 15. helyről rajtolva is fel tudott kapaszkodni a 4. pozícióba. Ő maga elismerte, hogy nem tudja, valóban volt-e gond az előző vázzal, bár érzett különbséget, és hozzátette, hogy akármi az igazság, "legalább elmúltak a kétségek."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!