Vágólapra másolva!
Ricciardo viszont élvezte a Bahreini Nagydíjon zajló csatákat, és örül, hogy megszerezte idei első pontjait. Vettel elismeri, hogy nem tudott mindent kihozni az autójából.

A Bahreini Nagydíjon véget ért Daniel Ricciardo pechsorozata, az ausztrál egy újabb nagyszerű teljesítmény után 9 helyet előrelépve a 4. helyre tudta behozni a Red Bullt. Ezzel két hellyel csapattársa, Sebastian Vettel előtt ért célba, aki bevallotta, hogy Szahírban nem tudott mindent kihozni az RB10-ből.

Ricciardo a verseny első felében még a 10. hely környékén körözgetett, utána viszont megtáltosodott, és a magasabb pontszerző helyekért zajló csaták közepén találta magát. A verseny végére feltámadó Red Bull-lal több riválisát is megelőzte, és saját csapattársát is a pályán sikerült maga mögé utasítania. Vettel a futam közepén még önszántából engedte maga elé az eltérő taktikán lévő ausztrált, a záró szakaszban viszont hiába védekezett, nem tudta visszaverni Ricciardo támadását.

„Fantasztikus verseny volt, tele izgalmakkal” – mondta Ricciardo, aki a melbourne-i kizárása és a szepangi kiesése után Bahreinben szerezte meg idei első pontjait. „A futam első fele arról szólt, hogy követtem az előttem haladókat, de a második etaptól egyre izgalmasabbá vált. Több csata zajlott a mezőny elejében és hátuljában is – örülök, hogy részese lehettem ezeknek.”

Vettel három futam után csak 6. a bajnokságban Forrás: AFP

Ricciardo fél másodperccel maradt le a dobogóról Sergio Pérez mögött, de nem bánkódik emiatt, inkább annak örül, hogy sikerült a maximumot kihoznia az autójából. „Elégedett vagyok azzal, ahogy sikerült előretörnöm a mezőnyben, nagyon jó napom volt” – mondta. „Szórakoztató volt Sebastian ellen küzdeni – keményen csatáztunk, de sportszerűen is, hagytunk elég helyet egymásnak. A verseny előtt megbeszéltük, hogy pont ezt várjuk el a másiktól.”

A 10. rajthelyéhez képest Vettel is előrelépett 4 pozíciót, de nyilvánvalóan nem volt elégedett az eredményével. „Elég sűrű versenyünk volt, főleg a Safety Car kiállása utáni utolsó szakaszban. Kár, hogy nem tudtam előrébb végezni” – nyilatkozta. „Daniel bebizonyította, hogy többet is ki lehetett volna hozni az autónkból. Nekem azt a kis extrát nem sikerült, ezért nem vagyok elégedett a napommal.”

Vettel a futam során többször is panaszkodott a csapatrádión, hogy a Renault-motor teljesítményével gondok vannak az egyenesekben, de egyelőre nem tudja, mi lehetett a baj. „Ma valamiért nagyon lassú voltam az egyenesekben, és nem csak a Mercedesekhez képest. Az ő csomagjuk azonban egyértelműen jobb, ezért sok munka vár még ránk” – nyilatkozta a címvédő, aki Ricciardóhoz hasonlóan sportszerűnek találta kettejük csatáját. „Csapatként dolgoztunk együtt, és jót versenyeztünk.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!