Vágólapra másolva!
Bár a csapatnál elismerik, hogy Sanghajban jobban megszorongathatják őket, mint az előző versenyeken, és Hamilton pénteken elégedetlen volt az autójával, úgy vélik, most is ők számítanak a favoritnak.

Lewis Hamilton érte el a legjobb köridőt a Kínai Nagydíj első edzésnapján, ennek ellenére nem volt elégedett Mercedesével, ráadásul a hátsó futómű délelőtt felfedezett hibája miatt a délutáni tréning egy részét is ki kellett hagynia, mert a csapat szerelőinek a javításhoz a sebességváltót is ki kellett venniük.

„Ez nem volt éppen a legkönnyebb nap, de az este még lesz időnk a problémákon dolgozni, és kideríteni, hogy állunk pontosan. Fejlődni mindig lehet" – mutatott rá. „Egyelőre nem tűnt sziporkázónak a teljesítményünk. Itt valamiért nehezebb helyzetben vagyunk, mint más helyeken."

Hamilton, aki a napi összesítésben csak 0,141 másodpercet vert a ferraris Fernando Alonsóra, hozzátette, hogy egyelőre elégedetlen volt a Mercedes balanszával. Az egyik hosszú etapjában még a rádión is arról számolt be, hogy valami nem stimmel. „A pálya különösen keményen bánik a gumikkal. Ez minden évben így volt, úgyhogy most is fel kell készülnünk rá" – magyarázta. „Ráadásul a jelek szerint néhány másik csapat is gyorsabb lett, ami nagyszerű, mert ez komoly harcot ígér."

Hamilton volt a leggyorsabb, de nem volt kibékülve a Mercedes balanszávalForrás: Mercedesmiddle

Nico Rosberg ma 4 tizeddel kikapott Hamiltontól, de célzott rá, hogy a 3. helyezése csak a csapat programjának tudható be. „Valószínűleg ismét a csapattársam lesz a legnagyobb ellenfelem a győzelemért folytatott harcban, és már várom is az újabb háziversenyt" – jelentette ki. „Persze még így is kreatívnak kell lennünk, és alaposan át kell gondolnunk a beállításokat, mert a szemcsésedés gondot tud okozni."

„A teljesítményünk azért ígéretes, akár egyetlen mért körről, akár a hosszú etapokról van szó. Viszont a többi csapat közelről figyel és szorongat minket, ahogy ma Fernandótól is láthattuk."

A Mercedes F1 technikai igazgatója, Paddy Lowe elismerte, hogy egyelőre egyik versenyzőjük sem talált rá a jó balanszra, míg a csapatfőnök, Toto Wolff rámutatott: „Ezen a pályán az első gumik határolják be a teljesítményt, ami ránk nézve is meghatározó volt."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!