Vágólapra másolva!
Rosberg úgy érzi, a hétvége során folyamatosan fejlődni tudott, de a gumikopástól azért tart a bahreini pályán.

A 2014-es idényben eddig mindhárom időmérőn a Mercedes szerezte meg a pole pozíciót, de Bahreinben felcserélődött a sorrend a két versenyző között, ezúttal Nico Rosberg tudott jobb kört futni. A német 279 ezredet vert csapattársára, aki az utolsó körében hibázott, ezért valójában már a Q3 első fordulója után eldőlt közöttük a sorrend.

„Nagyon örülök, nagyszerű napom volt. Egész hétvégén folyamatosan javulni tudtam, itt-ott sikerült lefaragnom a köridőmből, és a csapattal is hatékonyan tudtam együtt dolgozni” – nyilatkozta Rosberg, aki a szabadedzéseken még hátrányban volt Hamiltonhoz képest, de a Q2-ben már 1 tizedet rávert csapattársa idejére. Természetesen vasárnap is a győzelemért száll harcba, s bár egyértelműen a Mercedes a futam toronymagas esélyese, Rosberg nem feledkezik meg a potenciális nehézségekről sem.

„Elsősorban a gumikopás miatt aggódom, és a motornak is a harmadik versenyét kell teljesítenie – kezdjük feszegetni a határokat. Óvatosnak kell lennünk, de nagyon magabiztos vagyok” – magyarázta a bajnokságot is vezető német.

Rosberg növelné az előnyét a világbajnokságban Forrás: AFP

A „nagyon boldog” Rosberg nem tagadta, fantasztikus érzés az idényt eddig fölényesen uraló Mercedes csapatánál vezetni. „Nagyszerű érzés azzal a tudattal megérkezni a pályára, hogy ha rossz napom van, második leszek, ha jó, akkor pedig első” – nyilatkozta a német, aki pályafutása 5. pole pozíciójával utolérte az örökranglistán édesapját, Kekét. Szerinte a Mercedes mindkét versenyzőjének jót tesz, hogy csapaton belül is meg kell küzdeniük egymással. „Lewisszal rendkívül intenzív harcot folytatunk egymás ellen. Hihetetlenül gyors, ezért mindent bele kell adnom, ha előtte szeretnék végezni. A határokig hajtjuk egymást.”

Hamilton az edzés után úgy nyilatkozott, a bosszantó hibája ellenére nem csalódott a pole pozíció elvesztése miatt. „Az első köröm rendben volt, nem sikerült túl rosszul. A másodikban viszont blokkoltam a kerekeimet az első kanyarban, több lehetőségem pedig már nem volt” – mondta a Sky Sportsnak. „Nico nagyszerű munkát végzett. Örülök, hogy a csapatunk elfoglalta az első rajtsort, holnap megpróbálok jobban teljesíteni.”

Rosberghez hasonlóan Hamilton is élvezi, hogy a Red Bull évekig tartó uralma után most a Mercedes jelenti a mércét. „Hihetetlen érzés, nem is igazán tudom, hogy mit mondjak” – lelkendezett. „Minden hétvégén ezt hajtogatom, de tényleg hihetetlen, hogy mennyit fejlődött és milyen versenyképes lett ez a csapat, amióta ideérkeztem.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!