Vágólapra másolva!
Szerinte Ricciardo remek teljesítménye csattanós választ adott azoknak, akik kritizálták a csapat döntését. Azt állítja, Webber távozásával a hangulat is jobb lett a Red Bullnál.

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko úgy véli, Daniel Ricciardo az első négy futamon nyújtott teljesítményével sikeresen elhallgattatta a kritikusokat. Az elmúlt éveket a Toro Rossónál töltő ausztrál szerződtetését még az istállón belül sem nézte mindenki jó szemmel, hiszen sokan attól tartottak, hogy Ricciardo nem tudja majd azt a szintet hozni, mint honfitársa, a Red Bullnál 2007 és 2013 között versenyző Mark Webber. Ezzel szemben a 24 éves ausztrál még Sebastian Vettelnek is feladja a leckét, eddig az időmérőkön és a versenyeken is tudta tartani a lépést a négyszeres világbajnokkal.

Ricciardo egyelőre meghálálja a Red Bull bizalmát Forrás: Red Bull

Marko szerint Ricciardo szereplése azt is bizonyítja, hogy a Red Bull sokat kritizált utánpótlásprogramjában valóban van előrelépési lehetőség. Az osztrák fontosnak tartotta, hogy egy általuk támogatott fiatal versenyző vegye át Webber helyét, és örül, hogy nem kellett csalódnia. „Teljes mértékben jól döntöttünk, amikor őt választottuk” – mondta az Auto Bildnek Marko, aki egyáltalán nem bánja, hogy az istálló nem Kimi Räikkönent igazolta le. „Most már azok is elcsendesedtek, akik a csapaton belül ellenezték Ricciardo szerződtetését.”

Marko szerint Ricciardo megmutatta, hogy „óriási nyomás alatt és nehéz körülmények között is” képes felvenni a versenyt Vettellel, és a remek szereplése a Red Bull többi fiatal pilótájának is jó motiváció lehet. Szerinte a csapatnál uralkodó hangulat is pozitívabb lett, mióta Ricciardo csatlakozott a Red Bullhoz, hiszen a Vettel és Webber közötti ellentétek gyakran rontották a légkört. „Sokkal jobb a hangulat” – jelentette ki Marko. „A két versenyzőnk együttműködik, nem ellentétes irányokba húznak.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!