Vágólapra másolva!
Amíg nincsenek törött első szárnyak, addig folytathatják a kerék-kerék elleni harcot egymással - jelentette ki a Mercedes csapatfőnöke.

A Mercedes úgy érezte, tartozott a Forma-1-nek annyival, hogy engedi összecsapni a versenyzőit a Bahreini Nagydíjon. A győzelemért csatázó Lewis Hamilton és Nico Rosberg hiba nélkül teljesítette a csapat kérését, miszerint csak arra kell figyelniük, hogy célba érjenek, s eközben szemet gyönyörködtető küzdelemmel szórakoztatták a közönséget.

Toto Wolff csapatfőnök kijelentette, hogy ameddig nem ütköznek, a pilótáik ezután is harcolhatnak egymás ellen. "Igen, amíg látunk törött első szárnyakat. Amint igen, ismét leülünk beszélni velük, és megtárgyaljuk a stratégiát. De versenyzőkről van szó, úgyhogy mindez csak elmélet..." - idézte őt az Autosport. "Úgy vélem, hogy a versenyzőkkel meg kell értetni a csapat szándékait, és fontos, hogy ne ártsanak a vállalat megítélésének."

A Mercedesnél már a korábbi futamok előtt is lefektették a szabályokat, hogy Hamilton és Rosberg meddig mehet el a küzdelemben, ami annak fényében különösen nehéz feladat, hogy egyelőre toronymagasan a W05 a legerősebb autó a mezőnyben, és mindketten a bajnoki címre törnek vele.

A Mercedes egyelőre hagyja küzdeni egymással Hamiltont és Rosberget Forrás: AFP

A csapat egyik igazgatója, Paddy Lowe már a futam után hangsúlyozta, hogy megbízott Hamiltonban és Rosbergben. "Őszintén szólva nem izgultam túlságosan, hiszen tudom, hogy mindketten nagyszerű, profi versenyzők. Tapasztalt pilótákról van szó, akik tudják, mit csinálnak." Úgy véli, hogy az egymás elleni csata korlátozásával ártanának saját maguknak, nem is beszélve a közönségről.

"Csapatsorrend alkalmazása esetén mindenki elégedetlenné válik, mindenki vesztesként kerül ki belőle. A kezdetek óta azt várjuk el a versenyzőinktől, hogy a rajttól a célig versenyezzenek, és legutóbb pontosan ezt tették" - mondta Lowe. "A legfontosabb, hogy látványosságot és szórakozást nyújtsunk mindenkinek. Ez a lényeg."

A győzelmek tekintetében idén egyelőre 2:1 az állás Hamilton javára, de a bajnokságot 11 pontos előnnyel Rosberg vezeti.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!