Vágólapra másolva!
Két verseny után esze ágában sincs lemondani a bajnoki küzdelemről. Szerinte nehéz megmondani, melyik területen szedett össze ekkora előnyt a Mercedes.

Fernando Alonso két verseny után a 3. helyen áll a világbajnokságban, a futamokon azonban nem sikerült felállnia a dobogóra. Ausztráliában és Malajziában is a 4. helyen végzett, miközben a Ferrarinál nem csak a Mercedes, hanem a Red Bull és – Ausztráliában - a McLaren is gyorsabbnak bizonyult.

Alonso ettől függetlenül úgy gondolja, még minden esélye megvan arra, hogy 2014-ben is a világbajnoki címért küzdhessen. „Az nagyon szomorú lenne, ha a bajnokság harmadik versenye előtt azt mondanám, hogy nincs esélyünk” – nyilatkozta Bahreinben. „Egyértelműen úgy gondolom, hogy jó munkát végezhetünk. Még nagyon fiatal az autónk - a korábbi években talán féltizednyi javulást találtunk a szélcsatornában és a motorteszteken, most viszont minden alkalommal néhány tizedről beszélhetünk. Még rengeteg lehetőségünk van a javulásra.”

A spanyol tisztában van vele, hogy a többi istálló ugyanilyen ütemben fejleszti az autóját, ezért elismeri, hogy a Ferrarinak „egy kicsit okosabbnak” kell lennie a többieknél a siker érdekében. „Sajnos hátrányból indulunk, fel kell zárkóznunk. De látjuk az autónkban a lehetőséget, és kétségtelenül úgy gondoljuk, hogy Abu-Dzabiban is az esélyesek között leszünk. Ebben biztosak vagyunk.”

Alonso bízik a Ferrari fejlesztéseiben Forrás: AFP

Noha az első két verseny alapján egyértelműnek tűnik, hogy a Mercedes építette a legerősebb turbómotort, Alonso szerint a németek gyári csapata nem csak az erőforrás miatt uralja a mezőnyt. „Nehéz megmondani, melyik területen erősebbek” – mondta. „Tudjuk, hogy a hajtásláncuk hatékony és erős, hiszen a többi Mercedes-motoros autó is ütőképes.”

„A McLaren azonban Malajziában 84 másodperccel maradt el tőlük, ezért nyilvánvaló, hogy a Mercedesnek az autója is nagyon jó, nem csak a motorról van szó” – vélekedett a kétszeres világbajnok. „Az egész csomagot fejlesztenünk kell, minden területen ránk fér a javulás.”

Alonso szerint a Ferrarinak a Red Bull feltámadásából kell erőt merítenie. „Nehéz telük volt, de a nehézségeket leküzdve változtattak a helyzetükön, és nagyon gyorsan versenyképesek lettek” – magyarázta. „Mi is megpróbálunk egyre jobban teljesíteni.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!