Vágólapra másolva!
A Mercedest utolérhetetlennek érzi, de reméli, hogy legalább a Red Bull-okkal felveheti a harcot. A spanyol elégedett a Ferrari fejlesztéseivel, Kimi Räikkönen azonban szenvedett az időmérőn.

Fernando Alonso az 5. helyen zárta a Kínai Nagydíj időmérőjét, amivel a körülményeket tekintve mindenképp elégedett. "Esőben sohasem lehet tudni, hogyan alakulnak a dolgok, és körről körre romolhatnak a pályaviszonyok. Ez az egyik oka annak, hogy elégedett vagyok az időmérő alakulásával" - mondta. "Az 5. hely azt jelenti, hogy az élmezőnyből rajtolhatok, és ha sikerül közel maradnom a tagjaihoz, a dobogó közelében érhetünk célba."

A Sky Sportsnak nyilatkozva elismerte, hogy a Mercedes valószínűleg utolérhetetlen lesz, de reméli, legalább a Red Bull párosával felveheti a harcot. A Ferrari fejlesztéseit mindenesetre örömmel látja.

"Tegnap az autó ütőképesebb volt, ami azt jelenti, hogy jobb versenyre számíthatunk, mint az előző hármon. Úgy vélem, hogy itt megtettük az első lépést a javulás irányába. Az autó minden téren jól viselkedett, javult az aerodinamikája a kisebb frissítéseknek köszönhetően, továbbá a beállítások módosítása révén nőtt az erőforrás ereje" - nyilatkozta.

Fernando Alonso az 5. helyről rajtolhat Forrás: AFP

Kimi Räikkönen időmérője rosszabbul alakult: nem elég, hogy ismét kikapott csapattársától, még a Q3-ba sem jutott be. A Ferrari szerint a leváltásokkal és a forgalommal volt gond, de a finn arról számolt be, hogy eleve nem sikerült ráéreznie az autóra.

"Sajnos az utolsó Q2-es etapomban rengeteg időt vesztettem az utolsó szektorban, ezért nem jutottam be a Q3-ba. Az autó vezethetősége következetlen volt, mivel a pálya egyes részein stabilan ment, máshol viszont nem. Problémám volt a balansszal, és ez kihatott a teljesítményemre" - mondta. A Ferrari kasztniért felelős igazgatója, Pat Fry hozzátette, hogy Räikkönen gondjai az első pénteki edzés kihagyására vezethetők vissza, és a finn elsősorban a lassú kanyarokban szenvedett.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!