Vágólapra másolva!
A spanyol szerint a Mercedes megérdemli a sikert, sőt a két versenyzőjük teljesítményét is méltatta. Arról azonban nem mondott le, hogy a szezon végére utolérhetik a németeket.

Kimi Räikkönen a Bahreini Nagydíj után úgy nyilatkozott, a Mercedes-motoros autók „egy másik ligában” versenyeztek, miután az első nyolc helyből hatot a németek partnercsapatai foglalták el. Közülük is kiemelkedett a Mercedes gyári csapata, amely az idény harmadik versenyén már a harmadik átütő győzelmét aratta. Lewis Hamilton és Nico Rosberg tempófölénye különösen a Safety Car-fázis után vált nyilvánvalóvá, amikor az utolsó 11 körben egymással harcolva is körönként 2 másodpercet vertek a mezőny többi részére.

Räikkönen csapattársa, Fernando Alonso úgy véli, a német alakulat egyszerűen jobban dolgozott az idény eddigi felében, ezért uralják a mezőnyt. „A Mercedes fantasztikus. Jobb munkát végeznek, mint bárki más, ráadásul Nico és Lewis is szenzációsan vezet, egyáltalán nem hibáznak” – nyilatkozta. „Pedig az esős időmérőkön nagyon nehéz körülmények között kellett vezetnünk, de ők egy hibát sem vétettek. Ha harcolnak egymással, azt is sportszerűen teszik.”

Alonso elismeri, hogy a Mercedes jobb munkát végez Forrás: AFP

A Ferrari gyengén teljesített Bahreinben, az egész versenyen küszködve csak a 9. és 10. helyet tudták megszerezni. A hétvége előtt azonban Alonso úgy nyilatkozott, egyértelműen lát még esélyt a bajnoki cím megszerzésére, és erről a céljáról továbbra sem szeretne lemondani. „A bajnokság első felében lehetetlen lenne elkapni őket, de (2009-ben) láthattuk, hogy a Brawn GP is küszködött az év végén, miután uralták a szezon első részét” – magyarázta.

„Minden a rendelkezésünkre áll, csak rajtunk múlik, hogy tudunk-e jobb munkát végezni” – tette hozzá Alonso, aki a nehéz kezdet ellenére a 4. helyen áll a bajnokságban, miután az első két futamon közvetlenül a dobogós helyezések mögött tudott célba érni. A hátránya azonban máris 35 pont Nico Rosberghez képest, a Ferrari pedig csak az 5. helyen áll a konstruktőri bajnokságban.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!