Vágólapra másolva!
Mindketten úgy vélik, hogy a csapat jobban teljesített a Malajziai Nagydíjon, mint a szezonnyitón. Räikkönen bízik az új alkatrészek jótékony hatásában, de Alonso nem számít arra, hogy a Ferrari hirtelen nagyot lépne előre.

A Ferrari az idény mindkét versenyét az élboly mögött célba érve zárta, de az Ausztráliában és Malajziában is a 4. helyet megkaparintó Fernando Alonsónak egyik alkalommal sem volt reális sansza a győzelemre. Mindazonáltal úgy gondolja, hogy Szepangban hiába volt hasonló hátránya a győztes Mercedeshez képest, mint Melbourne-ben, a csapat előrelépett.

"Kicsit gyorsabbak voltunk, mint Melbourne-ben. Való igaz, hogy ott is 35 másodperccel értünk célba Rosberg mögött (mint Hamilton mögött Szepangban), de egyszer beküldték a Safety Cart. Anélkül egy perccel követtük volna a Mercedest. A lemaradást most lefaragtuk 35 másodpercre, ami viszont még mindig nem elég, ennél erősebben kell teljesítenünk" - idézte az Autosport Alonsót.

Csapattársa, Kimi Räikkönen hasonlóképpen vélekedett, bár ő Malajziában nem szerzett pontot, miután defektet kapott, illetve az autója is megsérült a Kevin Magnussennel történt koccanás következtében. "Örömteli, hogy sokkal jobban teljesítettünk itt. Az eredmények ezt nyilván nem mutatják, de kellemes látni, hogy a helyes irányba tartunk" - mondta. "Az autó hasonló volt az előző versenyhez képest, de a pálya vonalvezetése kicsit segített rajtunk. A következő futamra kapni fogunk új alkatrészeket, így az autó eleje jobban megfelelhet az ízlésemnek, és egyre inkább úgy vezethetem, ahogy szeretem."

Räikkönen szerint is jó úton halad a Ferrari Forrás: AFP

"Azt hiszem, egész jól megértettük, hogy mit kell tennünk, és hova kell eljutnunk ahhoz, hogy jobbnak érezzem az autót. Ha ez sikerül, sokkal gyorsabbak lehetünk." A finn már a Malajziai Nagydíj pénteki edzésnapján is úgy fogalmazott, hogy elkezdett jobban összecsiszolódni az F14T-vel, amelynek beállításait korábban nem tudta tökéletesen a stílusához igazítani.

A javulás ellenére Alonso nem számít arra, hogy a Ferrari egy csapásra az élmezőnyben találhatja magát a bahreini hévégén. "Nem hiszem, hogy Bahreinben sokat változna a helyzet. Csupán néhány nap, és máris újra pályára hajtunk, tehát az autók többé-kevésbé változatlanok lesznek" - közölte. "Megint nehéz feladatunk lesz, de eddig valahogy mindig sikerült a legjobb öt között végeznünk, ami a jelenlegi teljesítményünk mellett hasznos pontokat eredményezett."

Szerinte a szahíri pályán a magas végsebesség, valamint a féktávon való stabilitás a legfontosabb a köridő szempontjából. Úgy véli, a szepangihoz képest keményebb kigyorsítások miatt a benzinnel nehezebb lesz takarékoskodni ott."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!