Vágólapra másolva!
Miután pénteken mindkét bahreini szabadedzést megnyerte, Hamilton elégedetten nyilatkozott az autójáról, azt állítva, hogy még az előszezonhoz képest is gyorsult. Rosbergnek tetszett a reflektorokkal megvilágított pálya.

A Mercedes versenyzői a Bahreini Nagydíj mindkét pénteki szabadedzését az első két helyen fejezték be. Miután este, amikor a mezőny a futam tízedik évfordulójára kivilágított pályán körözött, több mint egy másodpercet vert a 3. helyezett Fernando Alonsóra is, Lewis Hamilton elismerte, hogy az autója még annál is erősebbnek tűnik, mint az előszezoni teszten volt.

„A balansz szempontjából nagyon jó volt. Még van néhány apróság, amivel tökéletessé tehetjük, de remekül érzem magam benne" – ismerte el a Sky Sportsnak. „Nem tudhatjuk, az ellenfeleink milyen üzemanyagszinttel voltak kint a pályán, ezért nehéz megítélnünk, hogy állunk valójában. Holnap már tisztábban fogjuk látni a helyzetet."

Hamilton 1:34.325-ös ideje 2 tizedmásodpercre megközelítette azt az eredményt, amellyel Kimi Räikkönen tavaly ilyenkor az élen végzett, de egy másodperccel még elmaradt Felipe Massa március eleji, 1:33.258-as idei etalonjától. A brit versenyző – aki mindkét edzésen a pálya valamennyi szektorában az abszolút legjobb részidőt érte el – rámutatott, hogy az esti hűvös jelentősen megváltoztatta a gumik viselkedését.

Hamilton egyik szektorban sem talált legyőzőre Forrás: AFP/Marwan Naamani

„Az aszfalt hőmérséklete délután 38-40 fok, este viszont úgy tíz fokkal alacsonyabb volt, de meg kellett próbálnunk nem pánikba esve reagálni a változásra" – mondta. „A gumikkal szenvedtünk egy kicsit, ahogy mindenki más is."

Rosberg, akit megrovásban részesítettek a sportfelügyelők, amiért az esti edzésen cikázott Sergio Pérez előtt, szintén elégedett volt a napjával. „Ilyen körülmények között a gumik hőmérséklete kevésbé fog gondot okozni – inkább azt kell elkerülni, hogy az etap végére kiessünk az üzemi tartományukból" – mondta. „Ebben a napszakban sok szempontból máshogy kell vezetnünk, ezért a pályán korábban lebonyolított tesztek tapasztalatai már nem igazán számítanak. Ez egészen új kihívást jelent, nagyon érdekes."

Rosbergnek tetszett a kivilágított pálya is. „Igazán látványos, még az autóból is jól néz ki. Különösen a tévé előtt ülők örülhetnek, nagyszerű lesz nézni a versenyt" – vélte. „Ami a látási viszonyokat illeti, azok nagyon hasonlóak a szingapúriakhoz, csak a sötétben kicsit zavaróbban vakítanak a lámpák."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!