Vágólapra másolva!
A finn elárulta, a Ferrarinak még gondjai vannak a brake-by-wire fékrendszerrel. Nem esik pánikba, szerinte már Malajziában sokkal jobbak lehetnek.

Az előzetes várakozásaikkal ellentétben a Ferrari egyik versenyzője sem állhatott dobogóra Ausztráliában, Kimi Räikkönen ráadásul csak a 7. helyet tudta megszerezni az idénynyitón. A finn egész hétvégén küszködött a nehezen vezethető F14 T-vel, és néhány nappal ezelőtt úgy nyilatkozott, időbe telhet, míg a csapat megoldja a problémákat.

Räikkönen a legutóbbi nyilatkozatában már jóval optimistábbnak tűnt, miután elmondása szerint a Ferrari sikeresen feltérképezte a hibák többségét. „Beazonosítottunk néhány általános problémát, amelyeket Maranellóban meg kell majd oldanunk. Az autóm beállításával kapcsolatos gondok pedig a brake-by-wire rendszerhez köthetőek” – mondta. „A fékrendszer megfelelő működése nagyban befolyásolja az autó vezethetőségét, főleg a kanyarok bejáratánál.”

Räikkönen optimistán várja a következő versenyeket Forrás: AFP

Räikkönen szerint a Ferrari már az ausztráliai hétvégén is képes volt a fejlődésre, ezért biztos benne, hogy a következő futamokon is egyre jobb eredményekre számíthatnak. „Péntekről szombatra sokat javítottunk az F14 T-n, és nem az autónk versenyképességén múlt, hogy végül nem jutottunk be a Q3-ba” – mondta a finn, aki az időmérő után a forgalmat okolta a gyenge szereplésért.

„Már elég régóta űzöm ezt az ipart, és nem ez az első eset, hogy nehézségekkel szembesültem az első versenyhétvégén” – nyilatkozta Räikkönen, aki szerint egyetlen hétvége után még nem szabad pánikba esni az istálló formája miatt. „Biztos vagyok benne, hogy ha rendesen dolgozunk, már a következő versenyen, Malajziában is sokkal jobb eredményeket érhetünk el.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!