Vágólapra másolva!
Az előírt 96 órás határidő lejárta előtt benyújtották az FIA-hoz a szükséges dokumentumokat, de a Nemzetközi Fellebbviteli Bíróság legkorábban április közepén ülhet össze, hogy tárgyalja az ügyet.

A Red Bull Racing hivatalosan is benyújtotta a fellebbezését Daniel Ricciardo melbourne-i kizárása ellen. A csapat a szabályokkal összhangban már közvetlenül a vasárnap esti döntés után jelezte a Nemzetközi Automobil Szövetségnek (FIA), hogy meg kívánja támadni a sportfelügyelői döntést, de még 96 órájuk volt rá, hogy ezt formálisan is megtegyék. A csütörtök délutáni határidőig be is küldték a szükséges dokumentumokat az FIA-hez.

Ricciardo eredetileg a 2. helyen ért célba az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon, az eredményét azonban később törölték, mert a vád szerint a verseny során „rendszeresen" átlépte a megengedett 100 kg/ó-s pillanatnyi fogyasztási határt. A versenyigazgató, Charlie Whiting azt állította, a Red Bullt többször is figyelmeztették rá, hogy csökkentse a benzin átfolyási sebességét, de a csapat ezt nem volt hajlandó megtenni, mondván, csak a műszer mér hibásan.

A Red Bullnál úgy vélik, az injektoroknál elhelyezett szenzorok adatai alapján bizonyítani tudják, hogy a fogyasztás végig a megengedett korlátok között maradt, noha a szabályzatban rögzítve van, hogy az FIA által hitelesített és homologizált átfolyásmérő által szolgáltatott értékeket kell mérvadónak tekinteni.

A Nemzetközi Fellebbviteli Bíróság (ICA) várhatóan nem ülhet össze április közepe előtt, ami azt jelenti, hogy a jövő hétvégi Malajziai Nagydíjon még függőben lesz a melbourne-i verseny eredménye.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!