Vágólapra másolva!
A Ferrari abban a hotelben foglalt szállást, ahol az eltűnt malajziai repülőgép utasainak családtagjai is laktak az elmúlt hetekben. Költözniük kellett, mert a csapatok már hónapokkal ezelőtt lefoglalták a szobákat.

Néhány nappal a Malajziai Nagydíj kezdete előtt kisebb konfliktus alakult ki a Ferrari csapattagjai és a több mint két héttel ezelőtt eltűnt maláj repülőgép utasainak hozzátartozói között. Az MH370-es járat a maláj főváros, Kuala Lumpur repülőteréről szállt fel március 8-án, de eddig tisztázatlan körülmények között nyoma veszett, és azóta sem találták meg a roncsait. A többségében kínai és malajziai utasok rokonai közül sokan Kuala Lumpurba utaztak, hogy közelebb legyenek a kutatás központjához.

Hétfőn több forrás, például a Die Welt is arról adott hírt, hogy az utasok összesen 32 családtagját kellett kiköltöztetni, többségében abból a szállodából, ahol a Ferrari csapata is megszáll a héten. A német újság szerint az olaszokat a szállodába érkezés után értesítették arról, hogy a lefoglalt szobákban mások tartózkodnak. Ezután heves vita alakult ki, melyben a Ferrari csapattagjai kerekedtek felül, a szerencsétlenül járt utasok hozzátartozóinak pedig távoznia kellett.

A sepangi pálya a repülőtér közelében helyezkedik el Forrás: AFP

„Valóban voltak itt kínai családok, de már elmentek, mivel a Forma-1-es verseny idejére minden szobát lefoglaltak a szállodánkban” – erősítette meg a hotel egyik szóvivője. A Daily Telegraph szerint a repülőtér közelében tartózkodó, a gép keresésével foglalkozó malajziai minisztereket és a kormánynak dolgozó hivatalnokokat is más helyszínre irányították át a szállodákba érkező F1-es csapatok és rajongók miatt.

„Nagyon sajnálom az utasok családjait, de a döntést a szállodának kellett meghoznia” – nyilatkozta Bernie Ecclestone hétfőn. „Képzeljék el, mi történne, ha a hotelekben hirtelen érvénytelenné válnának a foglalások.”

A Die Welt szerint a hotel vezetősége már intézkedett arról, hogy az elküldött családokat más szálláson helyezzék el. Elmondásuk szerint nem tehettek mást, hiszen a szálloda szobáit már hónapokkal, sőt évekkel korábban is lefoglalják az F1-es nagydíj idejére.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!