Vágólapra másolva!
A vizes pálya jobban visszavetette őket a melbourne-i időmérőn, mint a többi istállót. Bottas a büntetése ellenére is bízik a vasárnapi pontszerzésben.

Noha 2013-ban egyszer sem fordult elő, hogy a Williams mindkét versenyzője bejutott az időmérő utolsó szakaszába, Felipe Massa és Valtteri Bottas mégis csalódottan nyilatkozott az Ausztráliában elért 9. és 10. helye után. A téli tesztek és a szabadedzések alapján ugyanis jobb eredményre számítottak, az időmérőre megérkező eső azonban keresztülhúzta a számításaikat.

„A tavalyi idényhez képest előrelépés, hogy mindketten bejutottunk a Q3-ba, de az autónkban egyértelműen benne volt a jobb eredmény” – nyilatkozta Massa, aki 3,8 másodpercet kapott Lewis Hamiltontól az edzés végén. „A száraz pályán futott harmadik szabadedzésen és a Q1-ben jónak éreztem az autómat, az esőben viszont hátul problémáink voltak a leszorítóerővel. A körülmények valószínűleg jobban hátráltattak minket, mint a többi csapatot.”

Massáék száraz pályás versenyben reménykednek Forrás: AFP

Massa a csapatok többségét érintő megbízhatósági problémák miatt kiszámíthatatlan versenyre számít, de biztos benne, hogy az időmérőn elért helyezésénél képes lesz előrébb végezni. „Nem indulunk jó helyről, de ez nem veszi el az önbizalmunkat – szerintem jó versenyt futhatunk holnap” – bizakodott. „Normális körülmények között, száraz pályán sokkal ütőképesebbek vagyunk. Talán holnapra megváltoznak a körülmények, és újra erősek leszünk.”

A Massánál kevesebb mint egy tizeddel lassabb Bottas még rosszabb helyzetből várhatja a futamot, hiszen a harmadik szabadedzés után ki kellett cserélni a váltóját, amiért 5 helyes rajtbüntetést kapott. „A változékony időjárás mindenkit megtréfált, de összességében csalódott vagyok a Q3-ban elért 10. helyem miatt. A tempónk megvolt hozzá, hogy előrébb végezzünk, de az intermediate-ket és az esőgumikat nem tudtuk rendesen működésbe hozni” – magyarázta a finn.

„A pozitívumokra kell koncentrálnunk: mindkét autónk bejutott a Q3-ba, ez pedig már elég régen fordult elő” – tette hozzá. „Kár, hogy a teszteken mutatott megbízhatóságunk ellenére ma ki kellett cserélnünk a váltómat, de száraz pályán elég gyorsnak tűnik az autónk, ezért jó idő esetén mindenképpen lesz esélyünk a pontszerzésre.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!