Vágólapra másolva!
Az időmérő után megbeszélést tartottak arról, hogy Hamilton és Rosberg meddig mehet el az egymás ellen folytatott küzdelemben. Azért nem bármeddig.

A vasárnapi Ausztrál Nagydíj a turbókorszak első versenye lesz, ezért senki nem tudja, hogyan fog kibontakozni, és a csapatok a nyilvánvaló akadályok – a műszaki problémák, a túl nagy fogyasztás – mellett pontosan milyen nehézségeken bukhatnak el. Ezért érthető, ha a szokásosnál is jobban kézben szeretnék tartani az irányítást, és nem akarják hagyni, hogy a pilótáik hibába hajszolják egymást.

A győzelemre esélyes Mercedesnél azonban a szombati időmérő után leültek beszélgetni a versenyzőikkel, hogy tisztázzák, meddig mehetnek el a pályán folytatott küzdelemben. Azt ígérik, nem osztják le köztük előre a lapokat a biztonságra játszva. Nico Rosberg, akinek a tavalyi Malajziai Nagydíjon tartania kellett a pozícióját Lewis Hamilton mögött, úgy véli, mindketten tudják, hol a határ.

„Már most megígérhetem, hogy lesznek csaták Lewis és köztem. Ez egyébként fontos a tévénézőknek, és nekünk, mint csapatnak is" – mondta. „Izgalmas lesz. Ilyen a versenyzés – ezért vagyunk itt, de természetesen ésszerű határok között. Nem fogunk megőrülni a csapattársunk ellen harcolva, mert közben a Mercedesnek is dolgozunk, tehát az a feladatunk, hogy az élre segítsük az istállót."

„Meg kell találnunk az arany középutat. Ezt már azzal megtettük, hogy felkészültünk a helyzetre, előre tisztázva a részleteket, ezért tudjuk, mire számítsunk."

Hamilton és Rosberg megbeszélték, meddig mehetnek el Forrás: AFP/William West

A Mercedes GP főnöke, Toto Wolff ugyanakkor célzott rá, hogy a pilótáknak fel kell készülniük az utasításokra is, mert a csapat érdeke az első, de hozzátette: olyan megoldást találtak, amely Rosberg és Hamilton számára is elfogadható volt. „Szerintem borzasztóan nehéz előre lefektetni afféle elveket, hogy az maradhat elöl, aki az első kanyarban vezet. Ilyet nem teszünk" – magyarázta.

„Hosszas, eredményes megbeszélést folytattunk Paddyvel (Lowe). Mindenki kifejthette a véleményét, és megállapodtunk abban, hogy a többi istálló az igazi ellenfelünk. Gondoskodunk kell róla, hogy csapatként legyünk eredményesek. Majd esetenként döntjük el, hogy a mi történhet az autóinkkal. Lehet, hogy az egyik versenyen ennek, a másikon annak fog kedvezni a helyzet."

Hamilton elismerte, hogy hiába szerezte meg a pole-t Melbourne-ben, nem lehet biztos a győzelem felől, mert az igazi verseny egyelőre a célba érésért fog zajlani. „A kihívás a benzinről és a gumikról fog szólni, ez egy tanulási folyamat lesz" – vélte. „Semmiképpen nem ígérkezik könnyűnek."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!