Vágólapra másolva!
A köridejeik nem voltak kiemelkedőek a bahreini teszten, de az autójuk megbízható. A finn háta nem fájdult meg a szombati balesetben.

Kimi Räikkönen egyelőre nem tudja felmérni, a Ferrari hol áll a rangsorban három héttel az idénynyitó Ausztrál Nagydíj előtt. A legjobb idejük, amit Fernando Alonso ért el a második napon, 3,233 másodperccel maradt el Nico Rosbergétől, és a 4. helyre volt elég a csapatok listáján a Mercedes, a McLaren, valamint a Force India mögött.

„A köridőink nem voltak különösebben lenyűgözőek, de majd az első versenyen, Ausztráliában meglátjuk, hogy állunk" – mondta Räikkönen. „A megbízhatóság terén jók vagyunk, a gyorsaságunkat viszont egyelőre nem tudom hová tenni."

„Szerintem igazából nem állunk túl rosszul. Még rengeteg teendőnk van, és persze a saját helyzetünkkel tisztában vagyok, de fogalmam sincs, mások mit csinálnak. Tovább végezzük a saját munkánkat, és majd remélhetőleg kiderül, hogy nagyjából ott tartunk, ahol kell."

Räikkönen szerint a Ferrari már elég megbízható Forrás: Ferrari

A paddockban az a konszenzus alakult ki, hogy mind a tempó, mind a megbízhatóság terén a Mercedes a favorit: egyes becslések szerint az előnyük még az ugyanazt a motort használó McLarennel szemben is 9 tizedmásodperc körönként. A Ferrari ugyan pénteken elvesztegetett egy fél napot, de nem az autójuk, hanem a telemetriai rendszerük romlott el. Räikkönen úgy véli, a csütörtökön kezdődő utolsó teszthéten a Ferrarinak el kell kezdenie a beállítások optimalizálását.

„Ami a motorteljesítményt illeti, majd a héten meglátjuk, mit tehetünk, de nincsenek komolyabb gondjaink" – magyarázta. „Kisebb dolgok vannak, amelyeket ki kell javítanunk, és meg kell értenünk, pontosan milyen következményekkel jártak a változások, és mire képes az autónk."

„Pillanatnyilag rendben van, de azért szeretnénk fejlődni, és még elég sok időnk van a szezon kezdetéig. Idén szinte minden más lett, ezért sokat kell tanulnunk. A jövő héten már elkezdhetjük összeilleszteni az építőkockákat, és kiderülhet, hogy állunk valójában."

Räikkönen szombat délután a falnak ütközve fejezte be a bahreini tesztet, amikor a 4-es kanyar rázókövén megcsúszva kipördült. Az autója csúnyán összetört, de azt mondja, a tél folyamán megműtött háta nem fájdult meg. „A hátam a műtét óta teljesen rendben van" – árulta el a Turun Sanomatnak. „Bízom benne, hogy így is marad. Egyelőre minden normálisnak tűnik."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!