Vágólapra másolva!
Franz Tost szerint idén nem borul fel annyira az erősorrend, mint 2009-ben, az új szabályok mellett is a pénzesebb istállók fognak diadalmaskodni.

A 2014-es idényben az autókat érintő jelentős szabályváltozások miatt a mérnököknek a szokásosnál is nagyobb kihívásokkal kellett megküzdeniük az új modellek tervezésénél. A legutóbbi komolyabb szabálymódosítások az erősorrend felborulását okozták 2009-ben: az előző évben a 9. helyen végző Honda utódcsapata, a Brawn GP megnyerte a világbajnokságot, az addig a középmezőnyhöz tartozó Red Bull élcsapat lett, a Ferrari és a McLaren teljesítménye pedig visszaesett.

Noha sokan idén is hasonló meglepetéseket várnak, a Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost másképp vélekedik. „Nem számítok semmi ilyesmire” – idézi az Autosport Tostot, aki szerint Jenson Button csak egy trükkös megoldásnak köszönhetően ünnepelhetett 2009-ben. „Az egy különleges eset volt, hiszen a Brawn a dupla diffúzor miatt nyerte meg a bajnokságot.”

Kvjat reménykedik benne, hogy a Toro Rosso az élcsapatokkal küzdhet Forrás: Toro Rosso

„Nem hiszem, hogy 2014-ben lenne olyan csapat, amely hasonlóan meglepő megoldással áll elő” – tette hozzá. Szerinte az idén is az elmúlt éveket uraló, gazdagabb istállók fognak az élen maradni, hiszen az új energiavisszanyerő-rendszer és a V6-os motorok megnövelték a költségeket.

„Nem számítok nagy változásra, főleg a szabályváltozások után, mert az élcsapatok megfelelő pénzügyi forrásokkal és elég munkaerővel rendelkeznek ahhoz, hogy bármilyen változáshoz rugalmasan alkalmazkodjanak” – magyarázta. „Minél több pénzzel és forrással rendelkezik egy istálló, annál sikeresebb lesz.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!