Vágólapra másolva!
Egyetlen sportrészlegben egyesítették a Forma-1-es programot és a Corse Clientit, az élére Antonello Colettát nevezték ki.

A Scuderia Ferrari kisebb átszervezést jelentett be: létrehozták a Sporttevékenységi Részleget, amelyben a Forma-1-es programot és a Corse Clientit egyesítették. Az utóbbiba tartozik a Ferrari Challenge, a GT, a fizetős ügyfelek számára régi versenyautókat üzemeltető F1 Clienti, valamint az FXX szupersportkocsik programja.

A vállalat közleménye szerint az új struktúra célja „a pályán zajló tevékenységek összehangolása, valamint a lehetséges szinergiák maximális kiaknázása." A részleg élére Antonello Colettát nevezték ki, aki 1997 óta dolgozik a Ferrarinál, és jelentős szerepet játszott az FIA WEC (hosszútávú világbajnokság) GT-osztályában aratott győzelmekben. Közvetlenül Stefano Domenicalinak tartozik majd jelentési kötelezettséggel.

Az F1-es világbajnokságot legutóbb 2007-ben megnyerő Ferrari az utóbbi időben több fontos lépést tett annak érdekében, hogy visszatérjen a csúcsra. Nemrég befejezték elavult szélcsatornájuk felújítását, valamint megkezdték egy új F1-es bázis építését is Maranellóban.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!