Vágólapra másolva!
Újabb közleményt adott ki Michael Schumacher szóvivője, Sabine Kehm, aki szerint a német továbbra is az ébresztési fázisban van. A feltételezett tüdőgyulladásról nem ejtett szót.

Miután a német Bild néhány nappal ezelőtt arról adott hírt, hogy a december végi síbalesete óta kómában fekvő Michael Schumacher tüdőgyulladást kapott, sokan attól tartottak, hogy a hétszeres világbajnok a betegség következtében ismét kritikus állapotba került. Valószínűleg ezekre a híresztelésekre reagálva adott ki újabb közleményt Schumacher szóvivője, Sabine Kehm, aki megerősítette, hogy a német „még mindig az ébresztési fázisban van.”

„Michael családja hálás, amiért az emberek megértik, hogy nem szeretnénk részleteket közölni az állapotáról – ezzel Michael magánéletét védjük” – nyilatkozta Kehm, aki a feltételezett tüdőgyulladást nem említette meg a közleményben. „Ahogy korábban is elmondtuk, amennyiben Michael egészségi állapotában döntő változás áll be, azt közölni fogjuk. Tisztában vagyunk vele, hogy az ébresztési szakasz sokáig tarthat.”

Schumacher másfél hónapja szenvedett síbalesetet Forrás: Mercedes

Kehm hozzátette, Schumacher családja rendkívül hálás a világ minden tájáról érkező jókívánságokért, amelyek segítenek nekik ebben a nehéz időszakban. „A család továbbra is erősen hisz Michael felépülésében, és minden bizalmukat az orvosok és a nővérek munkájába helyezik” – mondta. „Nem az a lényeg, hogy milyen gyorsan épül fel Michael – fontos, hogy a gyógyulás folyamatosan, az orvosok ellenőrzése alatt történjen.”

A Bild egyébként csütörtökön arról számolt be, hogy Schumacher sikeresen megküzdött a tüdőgyulladással, így ismét nincs közvetlen veszélyben.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!