Vágólapra másolva!
Miután helyet cseréltek, tavaly rendszeresen pontot szerző honfitársa nyomdokaiba kell lépnie a Saubernél, de ezt nem érzi plusz tehernek.

Adrian Sutil idén annak a Nico Hülkenbergnek az ülését foglalja el a Saubernél, akit sokan a 2013-as szezon egyik legjobbjának tartottak, mert egy másodvonalbeli autóban is rendszeresen az éllovasokkal küzdött. Sutilra ezért nagy elvárások nehezednek új csapatánál, de azt állítja, ezt nem érzi plusz tehernek.

„Igen, kétségkívül szép munkát végzett, de én ezt nem élem meg rám nehezedő nyomásként" – mondta Sutil Hülkenbergről az Autosport International nevű éves rendezvényen. „Ha az ember el akar érni valamit az életben, az mindig nyomással jár. Én szeretek küzdeni."

Sutil, aki 2006 óta egész eddigi F1-es pályafutását a Force Indiánál illetve annak jogelődeinél töltötte, úgy érzi, már szüksége volt az új kihívásra. A váltásnak szerinte „sok előnye lesz. (A csapat főhadiszállása) közel van a svájci otthonomhoz, beszélhetek németül, és az övék az egyik legjobb szélcsatorna, vagyis nagy potenciál rejlik bennük."

Mivel a 2014-es rajtrácson már csak két szabad pilótaülés van – mindkettő a Caterhamnél –, Sutil eddigi csapattársa, Paul di Resta szinte biztosan állás nélkül marad. „Jó versenyző, szerettem együtt dolgozni vele, ezért kár érte, de ebből is látszik, hogy milyen gyorsan megváltozhat a sorsunk" – mutatott rá a német. „Ő azonban még mindig fiatal, ezért kaphat még egy lehetőséget az F1-ben, ha sikerül visszatalálnia."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!