Vágólapra másolva!
Az aktív és a korábbi versenyzők egy emberként szurkolnak a síbaleset után életveszélyes állapotban lévő Michael Schumacher felépüléséért. Button úgy véli, ha valaki, akkor a hétszeres Forma-1-es világbajnok képes lesz átvészelni a traumát.

Michael Schumacher vasárnapi síbalesete megrázta az egész Forma-1-es közösséget, és a téli pihenőjüket töltő versenyzők nagy része - főleg a Twittert használva - azonnal reagált a szomorú hírre. Schumachert jelenleg is mesterséges kómában tartják az orvosok a grenoble-i kórházban, egyelőre nem tudni, hogy életben marad-e, és ha igen, szenved-e maradandó károsodást.

"Szomorú hírek érkeztek ma Sumiról. Imádkozom érted, cimbora!" - írta a Lotus új versenyzője, Pastor Maldonado. Másokhoz hasonlóan Fernando Alonso abban bízik, hogy mielőbb pozitív fejleményekről számolhatnak be az orvosok. "Jobbulást, Michael! Remélem, hamarosan kedvező híreket is hallhatok!"

A versenyzők egy része különböző címkékkel látta el gyógyulást kívánó üzenetét, Alonso például a #strongman, azaz az "erős ember" kifejezést használta. Schumacherrel kapcsolatban többen megemlítették, hogy egy ilyen harcban nehezen lehetne elképzelni nála szívósabb embert. "Ha valakiben, Michaelben megvan az erő, hogy túlélje ezt" - vélte Jenson Button, csakúgy, mint Max Chilton, aki azt írta, hogy Schumacher "mindig harcos volt, ezért reméljük, hogy most harcolni fog a felépüléséért is." Korábbi csapattársa, a szakkommentátorként dolgozó Martin Brundle szintén ezért fohászkodik. "Gyerünk, Michael, mutass megint olyan formát, mint amikor a versenyeken időmérős tempóban futottál teljes etapokat, s tiéd lett a győzelem. Meg tudod csinálni!" - írta.

A grenoble-i egyetemi kórház, ahol Schumachert ápolják Forrás: AFP/Jeff Pachoud

Romain Grosjean, Paul di Resta, Esteban Gutiérrez, valamint a német pilóták közül Nico Hülkenberg, Adrian Sutil és Sebastian Vettel is elmondta, hogy lélekben együtt vannak Schumacher hozzátartozóival. "Sok erőt kívánok a családjának" - nyilatkozta a Twitteren nem aktív Vettel német újságíróknak. A családtagok már Grenoble-ba utaztak a sérült legendához, sőt odarepült Schumacher két korábbi főnöke, Jean Todt és Ross Brawn is.

A néhány nap múlva 45. évét betöltő német klasszisért egykori csapattársa, az a Rubens Barrichello is imádkozik, akivel a Ferrarinál nem mindig volt felhőtlen a viszonya az istálló utasításai miatt. "Az életben az számít, hogy emlékezzünk a szép időkre és a jóízű nevetésekre" - írta Barrichello, mellékelve egy közös képet is Schumacherrel.

Az ötszörös motoros világbajnok, Michael Doohan az élet keserű iróniájának tartja, hogy Schumacher, aki négy, illetve két keréken versenyezve is szenvedett már súlyos sérülést, egy téli sport miatt került a legközelebb a halálhoz. "Elképzelhetetlennek tűnik, hogy az F1 vagy a motorversenyzés néha biztonságosabb, mint a síelés" - jegyezte meg.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!