Vágólapra másolva!
Az Indiai Nagydíjon kapott büntetését követően tisztázta Jean Todttal, hogy mikor tekinthető szabálytalannak az autó pörgetése.

Az Indiai Nagydíj után Sebastian Vettel megrovást, a Red Bull pedig 25 ezer dolláros büntetést kapott, amiért a német gumifüstöltetéssel és az autója megpörgetésével ünnepelte negyedik világbajnoki címét ahelyett, hogy visszavitte volna az RB9-et a parc fermébe. Vettel elárulta, az eset után maga sem tudta pontosan, miért is kapta a büntetést, ezért személyesen beszélt erről Jean Todttal, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnökével.

„Nem a pörgéssel szegtem meg a szabályokat, hanem azzal, hogy nem vittem vissza az autómat a parc fermébe” – magyarázta az Autosport díjátadó gáláján Vettel, aki az Indiai Nagydíjat követő futamokon valóban nem kapott büntetést a leintés után végrehajtott pörgésekért. „Ez egy hülye szabály, de a következő futamokon mindig visszavittem az autómat a pörgések után, így már rendben volt.”

Az idény utolsó 9 futamán diadalmaskodó Vettel elmondta, a Todttal folytatott beszélgetése után világossá vált számára, hogy mit tehet meg a futam végi ünneplések során, és ezt be is tartotta. „Egyértelmű, hogy a parc fermére vonatkozó szabályt nem követtük” – ismerte el. „A jövőben már tudni fogom, hogyan ünnepeljek szabályosan.”

Vettel az idény utolsó versenyeit rendre megforgatta az autóját Forrás: AFP

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!