Vágólapra másolva!
A finn kedden ellátogatott Maranellóba, ahol megismerkedhetett új versenymérnökével, Antonio Spagnolóval is. A Lotus még mindig tartozik neki.

A Ferrarihoz a 2014-es idényre visszatérő Kimi Räikkönen 2009 óta először jelent meg nyilvánosan az olaszok főhadiszállásán, Maranellóban. A finn a keddi napot töltötte régi-új csapatánál, ahol Stefano Domenicalin kívül számos mérnökkel is találkozott.

Arra is fény derült, hogy Räikkönen új versenymérnöke az olasz Antonio Spagnolo lesz. Räikkönen 2007-ben Chris Dyerrel, 2008-ban és 2009-ben pedig Andrea Stellával dolgozott együtt a Ferrarinál, de az ausztrál azóta elhagyta az istállót, Stella pedig a csapathoz 2010-ben csatlakozó Fernando Alonso mérnöke lett. Spagnolo első Forma-1-es csapata a Minardi volt, majd 2005-ben szerződtette őt a Ferrari, az elmúlt években Alonsóval dolgozott együtt.

Forma-1, Ferrari, Kimi Räikkönen Forrás: Ferrari

A novemberi hátműtétjéből lábadozó Räikkönen várhatóan a január 28. és 31. között megrendezésre kerülő első téli teszten, Jerezben ülhet ismét egy Ferrari volánja mögé. A keddi látogatásán többek között azt is megnézhette, hol tart az istálló a 2014-es modell fejlesztésével.

Räikkönen nem titkoltan azért is hagyja el Lotust, mert az anyagi gondokkal küzdő istálló rendszerint késve utalta a fizetését, idén állítólag novemberig nem kapott egy eurót sem. A Lotus tulajdonosa, Gérard Lopez elismerte, a csapat jelenleg is tartozik Räikkönennek. „A fizetése egy részét már megkapta, miután Abu-Dzabiban sikerült megegyeznünk” – mondta Lopez, majd hozzátette: a többi alkalmazottjával is előfordult, hogy késve kapták meg a fizetésüket, de szerinte a sajtó eltúlozza a problémát.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!