Vágólapra másolva!
A honlapjáról utólag levették a szöveget, amelyben volt csapattársáról elismerően beszélt, a Red Bullt viszont kritizálta.

Mark Webber hivatalos honlapjáról gyorsan levettek egy cikket, amelyben a Forma-1-től az idei szezon végén visszavonuló ausztrál versenyző bíráló megjegyzéseket tett utolsó csapatára, a Red Bullra. Főleg a tulajdonos, Dietrich Mateschitz jobbkezére, Helmut Markóra, akivel közismerten rossz volt a viszonya.

„Még mindig nem tudom, hogy neki pontosan mi a szerepe az istállónál..." – mondta Webber. „Velem szemben az első pillanattól kezdve nagyon kritikus volt, de végső soron ő hozta a csapathoz Sebet (Vettelt), ami jó húzásnak bizonyult. Azt viszont valószínűleg sajnálja, hogy a Forma-1-es csapatoknak két autójuk van."

Webbernek a Red Bull Racing főnökével, Christian Hornerrel korábban kifejezetten jó viszonya volt – még egy GP3-as csapatot is alapítottak együtt, az MW Ardent –, de róla is azt mondta, hogy az elmúlt évek konfliktusai miatt eltávolodtak egymástól.

„Christian valószínűleg nagyon sokáig a csapatnál lesz – akár örökre, hacsak nem keresik meg máshonnan –, ezért muszáj gondoskodnia arról, hogy minden a lehető legsimábban menjen" – mutatott rá. „Ez bizonyos esetekben nekem nem kedvezett, ami a kapcsolatunk rovására ment."

Webber, aki jövőre a Porsche sportkocsi-programjában fog versenyezni, bírálta a Red Bullt Forrás: Red Bull

Utólag cenzúrázott nyilatkozatában Webber dicsérte viszont csapattársát, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelt, akit „fenomenálisan tehetségesnek" nevezett. „Tudjuk, hogy az időmérőn és a verseny első öt körében a legerősebb" – mondta róla. „Ez a védjegye. Akkor a legnehezebb kézben tartani az irányítást."

Webber ugyanakkor ismét elismerte, hogy Vettellel nem volt jóban. „Túl sok víz folyt le közöttünk a híd alatt ahhoz, hogy több lehessen a pozitívum, mint a negatívum" – jelentette ki. „Kár érte, mert az ember szeretné, ha megmaradna a kölcsönös tisztelet, szeretne mindenkinek esélyt adni, amíg lehet."

„Köztünk azonban túl sok incidens történt. Majd ötvenakárhány évesen talán máshogy fogjuk látni az egészet, de azok után, amiken átmentünk együtt, most még nehéz lenne felszámolni a sáncokat."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!