Vágólapra másolva!
Schumacher azt szeretné, hogy ha valaki egyszer megdönti a Forma-1-ben felállított rekordjait, Vettel legyen az. Letaglózónak látta fiatal honfitársa idei teljesítményét, főleg Mark Webberéhez képest.

Michael Schumacher többek között a bajnoki címek, a győzelmek és a pole pozíciók számában is csúcstartó a Forma-1-ben, de a még mindig fiatal Sebastian Vettel minden téren fokozatosan közelít hozzá. A hétszeres bajnok reméli, hogy ha egyszer át kell adnia az első helyet a statisztikai mutatókban, akkor honfitársa lesz az, aki a helyére lép. "Ha valaki képes megdönteni ezeket a rekordokat, azt szeretném, ha ő lenne az" - jelentette ki Schumacher a Mercedesnek adott interjújában.

Schumachert főleg az nyűgözi le Vettel teljesítményében, hogy mennyire felülmúlta csapattársát, Mark Webbert a Red Bullnál. "Nagyszerű munkát végzett, egyenletes színvonalon teljesített" - mondta. "Mércének a csapattársat kell tekinteni. (Vettel) idén megnyert 13 versenyt, Mark Webber viszont egyet sem. Ez letaglózó. Örülök, hogy nem én voltam a csapattársa."

Sebastian Vettel és Michael Schumacher Forrás: AFP

Vettel idén majdnem kétszer annyi pontot gyűjtött Webbernél, pedig a csapattársként együtt töltött öt év alatt egyszer sem volt ekkora arányú különbség kettejük között.

A német pilóta azonban, aki az idény utolsó kilenc versenye közül mindegyiken győzött, korábban úgy vélekedett, hogy Schumacher a maga korában sokkal nagyobb fölényre tett szert nála. "Sokszor 30 másodpercre sikerült leráznia mindenki mást, ami óriási különbség" - utalva arra, hogy neki ez nem sokszor szokott összejönni.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!