Vágólapra másolva!
Nagyon örül az Austinban elért 4. helynek, szinte győzelemként értékeli. A Mercedes konstruktőri 2. helyét a gyárban dolgozó szakemberek miatt is fontosnak tartja. 

Noha Lewis Hamiltonnak alapvetően nem kiemelkedő siker egy 4. hely, a brit érezhetően örült egy ilyen eredménynek az USA Nagydíj után, mert hosszú idő után először nem került lejtmenetbe a futamon. "Nagyon boldog vagyok, úgy érzem, mintha megnyertem volna a versenyt, mert előre haladtam. Úgy tűnt, mintha a Magyar Nagydíj óta először haladtam volna előrefelé" - mondta.

"Kellemes volt jól rajtolni, majd utána úgy vigyázni a gumikra, ahogy kell. Nem mentek tönkre a táv végére. Ha kikaptam volna Fernando (Alonsótól), csalódott volna a csapat, és ezt semmiképpen sem akartam."

Lewis Hamilton az USA Nagydíjon Forrás: AFP

Hamilton a Magyar Nagydíjon aratott győzelme óta csupán másodszor tudott jobb pozícióban célba érni, mint ahonnan rajtolt, és a spái 3. helye után ez volt a legjobb eredménye. Részben ennek is köszönhetően a Mercedes 15 pontra elhúzott a Ferraritól a konstruktőri bajnokságban, és a papírforma alapján a szezonzárón bebiztosíthatják az ezüstérmet, ami a csapat modern kori történetének legjobb eredménye lenne. (A tőlük 33 pontos lemaradásban lévő Lotusnak minimálisra csökkentek az esélyei.)

"Nagyszerű érzés lesz, ha a Ferrari előtt tudunk végezni" - közölte Hamilton. "Ez óriási lenne a csapat számára, és pont ennek érdekében dolgozunk. Másodiknak lenni a szezonban a Red Bull mögött, megelőzni a Ferrarit, a McLarent és a Lotust - ez rengeteget jelentene a gyárban dolgozó srácoknak."

"Nem arról van szó, hogy idén keményebben dolgoztak volna az előző évekhez képest, hanem korábban egyszerűen csak nem kapták meg a megérdemelt eredményeket."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!