Vágólapra másolva!
Alonsót nem akadályozta a fájós háta, de az USA Nagydíjon sem vár kiugró eredményt. Massa a biztató kezdés után értetlenül áll a délutáni küszködés előtt.

A furcsa körülmények között zajló délelőtti szabadedzésen még Fernando Alonso volt a leggyorsabb az USA Nagydíj pénteki napján, de a lerövidített gyakorlásból még a szokásosnál is kevesebb következtetést lehetett levonni. A két Ferrari délután már csak a 10. és 12. helyeket tudta megszerezni, több mint egy másodperces lemaradással a Red Bullok mögött.

Alonso az edzések után elmondta, szokásos pénteki napon vannak túl, és ezen a hétvégén sem vár nagy meglepetéseket. Annak viszont örült, hogy az Abu-Dzabiban megsérült háta jól bírta az edzésnapot. „Nem volt problémám a visszatéréssel, a hátam rendben volt, és ugyanúgy tudtam vezetni, mint máskor” – mondta.

Noha az edzések alatt több versenyző is a csúszós aszfaltra panaszkodott, Alonso kifejezetten jónak érezte a pálya állapotát. „A tavalyihoz képest javultak a körülmények. Az első itteni nagydíjon még túlságosan új volt az aszfalt, mintha egy kicsit olajos lett volna – most sokkal jobban tapad” – magyarázta. „Ahogy arra számítottunk, a gumikopás mértéke is nagyon alacsony, hiszen a Pirelli nagyon óvatos volt, amikor a közepes és kemény gumikat választotta az austini versenyre.”

A Ferrari délutánra nagyon lelassult Forrás: AFP

A Sebastian Vettel idejétől több mint másfél másodperccel elmaradó Felipe Massa nem tagadta, hogy az első szabadedzésen mutatott tempó alapján jobb eredményre számított délután. A brazil az első edzést a 6. helyen zárta, 6 tizeddel lemaradva csapattársától.

„A mai napot nehéz értelmezni, hiszen délelőtt jól kezdtünk, és úgy tűnt, a pálya kedvez az autónk tulajdonságainkat. Ez délutánra megváltozott, képtelenek voltunk ütőképes köridőket futni” – magyarázta. „Fontos lenne megértenünk, hogy miért változott ennyit az autónk a két edzés között, hiszen tavalyhoz képest az aszfalt is sokat javult, a tapadás jelentős mértékben nőtt.”

Massa nem hiszi, hogy a Ferrari teljesítménye a magasabb hőmérséklet miatt esett vissza, de szerinte a felélénkülő szél hátráltathatta őket. Alonsóhoz hasonlóan úgy gondolja, hogy az előző versenyekhez hasonló eredményekre lesznek képesek, hiszen a Ferrari nem sokat változtatott az autóján.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!